Kunstenaars maakten deze oogverblindende ijsjes van vervuild water - Vance

Nu aan het lezen

Kunstenaars maakten deze oogverblindende ijsjes van vervuild water

Kunstenaars maakten deze oogverblindende ijsjes van vervuild water

Er is iets met ijsjes dat ze simpelweg onweerstaanbaar maakt. Het kwik hoeft daarvoor niet eens de 25 graden aan te tikken. Misschien is het ’t glinsterende, de belofte van iets zoets of wellicht is onze hang naar suiker wel voldoende om meermaals per dag naar het vriesvak te grijpen.

Dat ze verlokkelijk zijn als een witbiertje op een zonnig terras is een understatement. Drie Taiwanese kunststudenten maakten daarom van dit zomer-icoon een statement. In plaats van iets zoets, creëerden zij popsicles van behoorlijk vuil afvalwater.

Watervervuiling

De drie namen monsters van zo’n 100 waterplekken in Taiwan en hulden ze expres in de verlokkelijke hulsels van ijsjes. Die, laten we wel wezen, er nog steeds bijzonder lekker uit zien.

Een likje nemen van de traktatie wordt niet aanbevolen; de vloeistoffen zitten in polyester en bevatten bevuild water. De drie studenten willen meer bewustwording rondom watervervuiling. Het team maakte daarom 100 ijsjes als ware kunstexpositie. Elk ijsje heeft een ‘smaak’, afhankelijk van de aangetroffen vervuiling, variërend van extreem schoon tot heel erg vervuild en stinkend.

Foto: Hung I-chen
Foto: Hung I-chen

 

Foto: Hung I-chen
Foto: Hung I-chen

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.