Voortaan altijd lang genoeg je handen wassen dankzij Apple Watch

Nu aan het lezen

Voortaan lang genoeg je handen wassen dankzij de nieuwste update voor Apple Watch

Voortaan lang genoeg je handen wassen dankzij de nieuwste update voor Apple Watch

Door de coronacrisis heeft handen wassen tegenwoordig een heel nieuwe lading gekregen. Want hoewel je je handen eerst misschien gewoon even afspoelde onder de koude kraan, doe je dat nu natuurlijk grondig met zeep voor 20 seconden. Toch? Als dat bij jou niet helemaal het geval is, dan kan de Apple Watch je hier nog wel eens bij helpen.

Met de nieuwste WatchOS 7 software-update zal de Apple Watch ervoor zorgen dat jij nooit meer te kort je handen zult wassen.

20 seconden

De functie op de Apple Watch heet Automatic Handwashing Detection en het klinkt misschien ietwat kinderachtig, maar toch kan het een hoop mensen een steuntje in de rug bieden. Zodra je je handen aan het wassen bent, begint er een timer die eruit ziet als een kleurrijke bubbel af te tellen van 20 seconden.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe een horloge kan weten dat jij je handen aan het wassen bent. Dat heeft alles te maken met bewegings- en geluidsdetectie. Als de Apple Watch alle factoren van het handen wassen heeft herkend, begint de timer te lopen. Dankzij machine learning zal de horloge steeds beter de patronen leren herkennen.

Coronavirus

De Amerikaanse versie van het RIVM, het CDC geeft aan dat iedereen zijn of haar handen voor 20 seconden moet wassen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze manier draagt Apple dus ook zijn steentje bij om verspreiding tegen te gaan.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.