Lena Dunham wordt de nieuwe ster in 'American Horror Story' - Vance

Nu aan het lezen

Lena Dunham wordt de nieuwe ster in ‘American Horror Story’

Lena Dunham wordt de nieuwe ster in ‘American Horror Story’

Lena Dunham, bekend van Girls en oprichtster van Lenny en Lenny Books, gooit het dit jaar over een andere boeg. Tot nu toe kennen we haar vooral van haar humor, feministische inslag en haar ‘take it or leave it‘ attitude. De actrice ruilt dit najaar haar humor in voor een wat serieuzere rol in de horrorserie American Horror Story.

Nieuwe stap

Dunham nam in april dit jaar, na zes seizoenen, afscheid van HBO-serie Girls. Sindsdien is de actrice in gesprek met regisseur Ryan Murphy over een nieuwe stap in haar acteercarrière. Na een aantal hints op sociale media over het nieuwe, zevende seizoen van American Horror Story, laat de regisseur vannacht weten dat zijn goede vriendin Lena Dunham ook van de partij zal zijn dit jaar.

Helaas zal Dunham slechts gedurende één aflevering onderdeel uitmaken van de cast. Toch zijn we wel heel erg benieuwd welke rol zij op zich zal nemen in deze duistere serie.

Election Horror Story

Eerder dit jaar maakte Murphy bekend dat na thema’s als Murder House, Asylum en Freak Show, de serie dit jaar een politiek tintje zal krijgen. Het zevende seizoen draait volledig om de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Hoe de makers deze verkiezingen nóg enger kunnen maken dan ze al waren, is maar de vraag. De makers van de serie zullen ons hoe dan ook weer de stuipen op het lijf jagen.

Grote kans dat Dunham voor dit seizoen werd gekozen om haar betrokkenheid tijdens de verkiezingen in 2016. De actrice voerde uitbundig campagne voor Hilary Clinton en riep menig Amerikaan op om te stemmen voor de vrouwelijke kandidaat. Dit was allemaal tevergeefs, weten wij nu met Donald Trump in het Witte Huis. Zou deze teaser een verwijzing zijn naar de President?

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.