Dit zijn de leukste karakters uit Finding Dory - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de leukste karakters uit Finding Dory

Dit zijn de leukste karakters uit Finding Dory

Ze is is blauw, vergeetachtig en bovenal erg lollig. Al 13 jaar kijken Disney fans uit naar de nieuwe Finding Nemo sequel over het vergeetachtige Picasso Doktersvisje Dory, waar we kennis mee maakten in 2003. En vanaf vandaag draait Finding Dory dan eindelijk ook in de Nederlandse bioscoop.

Dory is momenteel de populairste vis ter wereld. Toch zit er ook een keerzijde aan de aandacht voor het leuke visje. Nadat Finding Nemo, de voorloper op Finding Dory, uitkwam in de bioscoop, kwam er een enorme run op de clownvis, ofwel de driebandanemoonvis. Kinderen wilden een Nemo en ouders vonden het ook wel geinig, zo’n vrolijke vis zien ronddobberen in het aquarium in de woonkamer.

Omdat Disney het lot van alle Dory’s van de zee ook dit keer al voor zich zag, komen ze met een campagne waarin ze visliefhebbers op het hart drukken dat er niet te licht moet worden gedacht over de aanschaf van een Doktersvisje. Een veelvuldig ondertekende publieke petitie heeft de filmmaatschappij aangespoord de campagne op te richten.

Maar naast de blauwe ster van de film komen er nog heel wat leuke karakters voor in het nieuwe meesterwerk van Disney. Wij hebben alle karakters uit de Finding Nemo sequel op een rijtje gezet.

Dory

Een gezellige doktersvis die last heeft van geheugenverlies. Toch wordt ze er meestal niet minder vrolijk door, totdat ze erachter komt dat ze best iets belangrijk is vergeten, namelijk haar familie. Oh, in de film zien we ook hoe ultiem schattig Dory als baby was.

Featured-Image-Finding-Dory

Hank

Hank is een octopus, of beter gezegd: een septopus. Hij is ooit ergens een tentakel kwijtgeraakt en daarmee ook zijn gevoel voor humor. Hij kan zich goed uit dingen wurmen en zich camoufleren.

3075832-5036978910-os-finding-dory-trailer-released-2

Nemo en Marlin

Nadat Nemo weer boven water is gaat zijn leventje gewoon door alsof er nooit iets is gebeurd. Hij gaat weer neer school en woont in het koraalrif met vader Marlin. Marlin komt bij van zijn rust nadat hij voor Nemo naar de andere kant van de oceaan gezwommen is.

FD-Footage-5

Charlie en Jenny

De ouders van Dory hebben wat te verduren met baby Dory. Ze besluiten haar de vaardigheden te leren om door de wereld te zwemmen met een kortetermijngeheugen. Jenny is beschermend en een intelligent rolmodel. Charlie maakt graag grappen, maar zijn dochter leren overleven is zijn eerste taak.

finding-dory-full-length-trailer-00

Crush en Puk

Deze coole zeeschildpadden zijn altijd bereid om een vis in nood te helpen. Honderd jaar door de oceaan cruisen brengt dan ook wat wijsheid met zich mee…

1280_turtles

Destiny en Bailey

De grote onhandige walvishaai Desitiny heeft een nog groter hart dan lijf. Ze woont in het Marine Life Institute en op een dag valt een niet onbekende blauwe vis haar bad binnen. De witte dolfijn Bailey, ook uit het Marine Life Institute, is ervan overtuigd dat zijn biologische sonarvaardigheden niet werken. Toch kunnen de doctoren bij het MLI weinig raars aan hem ontdekken, en lijkt het meer in Bailey zelf te zitten.

Bailey-Destiny-and-Dory-in-Finding-Dory

Becky

Becky is een excentrieke fuut. Of beter gezegd: een vreemde vogel. In eerste instantie wekt ze weinig vertrouwen, maar ze blijkt slimmer dan ze eruit ziet.

107c86e0-155e-0134-fd5e-0e31b36aeb7f

Otters

Deze schattige hoofdjes tillen de Disney-film naar een hoger niveau.

finding-dory-disney-pixar-studios-03312016

Fluke en Rudder

Fluke en Rudder zijn twee giga luie zeeleeuwen die zijn opgeknapt bij het Marine Life Institute. De twee luilakken genieten echt van hun rust en worden liever niet gestoord van hun veelvoorkomende dagelijkse dutjes.

Finding-Dory-Fluke-Rudder-Screencap-Pixar-Post

Ray/Rhonda

Meester Ray neemt het onderwijs van Nemo en zijn medeleerlingen onderwater zeer serieus. De muziekliefhebbende docent uit het rif bezorgt vooral Dory veel lol met de verplichte praktijkreisjes en ietwat onnodige assistentie. Fun-fact: de pijlstaartrog is eigenlijk transgender, en wordt van een Ray een Rhonda.

finding-nemo

Staat jouw bioscoopbezoek al gepland?

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.