LGBT-community kan op steun rekenen van CEO's van grote bedrijven in de VS - Vance

Nu aan het lezen

LGBT-community kan op steun rekenen van CEO’s van grote bedrijven in de VS

LGBT-community kan op steun rekenen van CEO’s van grote bedrijven in de VS

Je kunt je het haast niet voorstellen, maar sommige staten in VS lopen nog zo achter op het accepteren van de LGBT-community dat ze zelfs wetten maken die het discrimineren tegen deze groep toe staan. Zo ook de staat North Carolina. Deze staat heeft een wet aangenomen, die het discrimineren van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen accepteert. Gelukkig zijn er hierop al snel tegengeluiden te horen, want in een open brief aan het Amerikaanse congres hebben meer dan 80 CEO’s van grote bedrijven getekend tegen de nieuwe wet.

In de wet staat dus dat het discrimineren van iemand uit de LGBT-community toegestaan is. Ook staat er dat transgender-studenten op openbare scholen de toiletten van het andere geslacht moeten gebruiken. Gouverneur Carolina McCrory ondertekende vorige week woensdag de wet.

Onder andere Mark Zuckerberg van Facebook, Jack Dorsey van Twitter, Tim Cook van Apple en Sundar Pichai van Google, hebben getekend tegen de nieuwe wet. Zo zeggen ze dat zo’n wet slecht voor hun werknemers en slecht voor het zaken doen is. De CEO’s hopen met dat het congres de wet in de volgende vergadering intrekt.

Dit is niet de richting waarin staten zich bewegen als ze succesvol willen worden, een bloeiend bedrijfsleven willen hebben en economische ontwikkeling willen bevorderen.

Het wordt steeds normaler voor bedrijven om in te haken op wat er in de maatschappij en media speelt. Vorige week schreven we al over Disney, die niet meer in Georgia wil filmen als de staat een anti-homo wet tekent.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.