LHBT vluchtelingen krijgen aparte opvang in Berlijn - Vance

Nu aan het lezen

LHBT vluchtelingen krijgen aparte opvang in Berlijn

LHBT vluchtelingen krijgen aparte opvang in Berlijn

Er komt een aparte opvanglocatie voor homoseksuele en transseksuele vluchtelingen in Berlijn. De opvang is nodig omdat deze groep vluchtelingen in de gewone opvangcentra vaak te maken krijgt met discriminatie en agressie. In het nieuwe centrum, dat vanaf a.s. dinsdag geopend is, is plek voor 124 vluchtelingen.

In Nederland zijn er nog geen aparte opvangcentra voor LHBT asielzoekers. Wel maakte minister Bussemaker van onderwijs vorige maand bekend dat alle vluchtelingen die in Nederland worden opgevangen binnenkort een voorlichting krijgen over de rechten van homo’s en transgenders. Daarvoor wordt hetzelfde lesmateriaal gebruikt dat ook op scholen gehanteerd wordt. Ook organiseert de minister binnenkort een conferentie in samenwerking met het COC, om een beleid uit te stippelen voor de verdere acceptatie van LHBT rechten door vluchtelingen in ons land.

Minister Bussemaker is geen voorstander van aparte huisvesting voor homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders, omdat ze vindt dat onze Nederlandse normen en waarden vanaf dag 1 moeten gelden in elke opvanglocatie.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.