De 5 beste manieren om je liefdesleven te verbeteren volgens The New York Times

Nu aan het lezen

De 5 beste manieren om je liefdesleven te verbeteren volgens The New York Times

De 5 beste manieren om je liefdesleven te verbeteren volgens The New York Times

Een krant is doorgaans niet het beste medium om beproefde liefdeslessen uit te halen, ware het niet dat de befaamde New York Times hier een behoorlijk expertise van heeft gemaakt.

In de rubriek ‘Modern Love‘ kunnen we al een tijdje genieten van de mooiste en meest rampzalige liefdesverhalen. Maar nooit betuttelend of gegoten in een cliché ‘Vijf manieren waarop je weet dat hij de ware is’-jasje.

Lovey-dovey

We lazen over hedendaagse relatieperikelen, zoals hoe lovey-dovey kiekjes op Instagram en Facebook leiden tot een imperfect gebroken hart. Of wat dacht je van het inmiddels iconische artikel waarin 36 vragen werden geopperd waarmee iedereen verliefd op elkaar zou worden, gekopt ‘To Fall In Love With Anyone, Do This‘.

asahnlc0vhq-everton-vila

Het leverde mij veel leesplezier op én een paar handige strategieën. Hoe je relatie van ‘platonisch’ naar amoureus te verheffen bijvoorbeeld, of hoe vakantiefoto’s van een lieflijk paar absoluut niets zeggen over de relatie. Omdat er niets zo individueel is als liefde, vriendschap en de invulling van een relatie, bundelde de krant een paar zeer bruikbare adviezen met voor ieder wat wils. Een greep uit de adviezen.

1. Small Talk is nergens goed voor

Nee echt, small talk – praten over koetjes en kalfjes – is het tegenovergestelde van er diep ingaan. Praten over wat er écht toe doet. Precies dat is nodig om een band te creëren met diegene tegenover je. Natuurlijk, samen lachen en praten over zoete of hartige popcorn, mag. Moet zelfs (hallo, prioriteiten!) maar echt verbinding ervaar je door onderwerpen aan te snijden waar de woorden  passie, liefde en waanzin in voorkomen. Niet je dagelijkse busrit naar je werk.

2. Seks is nog geen liefde

En vice verse. Liefde vereist geen seks, zegt Ephi Stempler in één van de afleveringen van de liefdesrubriek. Stempler is homo en zit al 17 jaar in een platonische relatie met een vrouw. Ze grapten regelmatig over een huwelijk als geen van beiden een man had tegen de tijd dat ze 40 waren. Op hun 41e woonden ze samen. Volgens Stempler is de relatie misschien wel wat het meest dichtbij komt bij echte liefde.

3. Trouw omdat je het wilt, niet omdat het moet

Uiteraard is dit advies ook van toepassing op een relatie, lattend, lange-afstands: in welke vorm dan ook. Nee, niemand heeft een man ‘nodig’, noch een huwelijk. Karen Rinaldi, de hoofdrolspeler in het essay over scheidingen en een gelukkig huwelijk, zegt dat ze na twee scheidingen genoeg had van het ‘nodig hebben’ in een relatie.

Uiteindelijk trouwde ze een derde keer: een verband dat meer dan 20 jaar standhield. “Ik heb hem niet nodig, maar ik wil hem in mijn leven”. Haar conclusie: een partner hoeft je niet te beschermen van anderen, alleen van je ergste instincten.

4. Wees niet bang om ruzie te maken

Pais en vree is het credo van een goed huwelijk, dacht Laura Pritchett. Zij en haar man vermijden conflict en ruzie ten alle tijden. Achteraf realiseert ze zich dat die stilte minder ging over respect en genegenheid mar meer over lafheid.

5. Zeg wat je hebben wilt

Stel, je zit in de friendzone en je ziet no way out, behalve het droppen van zeer subtiele hints. Niet waarneembaar zonder microscoop en gids ‘Hoe Een Verliefd Brein Werkt’. Wees heldhaftig en zeg wat je wilt. Meer dan koffie drinken, by all means. Ja, je kan een vriendschap verliezen (of wat het ook was), maar je weet wél waar je aan toe bent. Een fijne bijkomstigheid an sich.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.