LinkedIn maakt vinden eerste baan net zo makkelijk als Tinder

Nu aan het lezen

LinkedIn maakt vinden eerste baan net zo makkelijk als daten op Tinder

LinkedIn maakt vinden eerste baan net zo makkelijk als daten op Tinder

Het vinden van een date op Tinder is nu even makkelijk als het vinden van een baan op LinkedIn. Met de introductie van een aparte, nieuwe app wil LinkedIn studenten helpen aan hun eerste baan. Verder moet de app studenten helpen met het vergroten van hun netwerk en passende vacatures bieden.

“Ze weten niet wat te zoeken, ze weten niet waar ze gekwalificeerd in zijn of wat er überhaupt te vinden is”, zegt LinkedIn product manager Ada Yu, die de ontwikkeling van de app leidde tegen Fortune.

De app lijkt zelfs een beetje op Tinder. Wanneer de app geopend wordt, krijgt de student vijf items die hij die dag kan bekijken. Als eerst is er een baansuggestie op basis van de opleiding en de hoofdrichting die de student heeft gedaan. Daarna verschijnt er een aanbevolen artikel dat gaat over carrière-gerelateerde onderwerpen, gevolgd door een bedrijf dat vaak studenten van jouw opleiding aanneemt. Dan volgen er een paar suggesties van banen die alumni van jouw opleiding hebben gevonden. Als laatst een lijst met vacatures waar je in geïnteresseerd zou kunnen zijn.

De app is nu beschikbaar voor 1500 studenten van 300 scholen in de VS. Yu zegt dat de feedback van deze studenten over het algemeen positief waren en dat ze het vinden van een baan op de snackable manier leuk vonden.

Stereotype

De app maakt dus op basis van je opleiding en de richting die je daarin hebt gekozen, suggesties voor banen. Hierdoor gaat de app van een stereotype uit, door voor op te stellen dat je de kant op wil van de hoofdrichting die je gekozen hebt. Pas als je meer details over jezelf invult, kun je ook op basis van andere interesses banen aangeboden krijgen. Bijvoorbeeld voor filosofiestudenten is dit erg lastig, omdat de meeste studenten van deze opleiding geen filosoof willen worden. Hier gaat het om de praktische ervaringen die ze, bijvoorbeeld bij stages, hebben opgedaan. Ook met andere studies is dit zo, want niet iedereen die in dezelfde richting is afgestudeerd wil hetzelfde gaan doen.

Toch is het wel een leuke manier om zo in aanraking te komen met banen en nieuwe kansen. Yu zegt dan ook dat de app een beginpunt is en dat het studenten helpt met zoeken. Ook zal er binnenkort een feature geïntroduceerd worden waarbij middelbare scholieren geholpen worden met het zoeken van een vervolgopleiding.

Het is nog even afwachten of de app ook beschikbaar in Nederland wordt.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.