Vance

Logo nodig voor je start-up? Deze machine ontwerpt het voor je

Het belang van een perfect logo heeft iedere ondernemer snel in de gaten. Het probleem: niet elke ondernemer is óók een gevierd designer of kan zijn ideeën soepel communiceren met iemand die daar zijn brood wel mee verdient.

Daar gaat wellicht verandering in komen: de Mark Maker, op dit moment nog een concept, belooft de pijn en moeite die gepaard gaat bij het ontwerpen van een creatief bedrijfslogo van je over te nemen –  gratis.

Algoritme

Hoe? Het systeem draagt aan de hand van je bedrijfsnaam een paar willekeurige potentiële logo’s aan, met een scala aan lettertypes, kleuren, stijlen en symbolen.

Terwijl je door de opties scrollt en aanvinkt welke je leuk vindt, produceert het algoritme méér logo’s met elementen die overeenkomen met je eerdere voorkeuren. Als je het allerleukste design hebt gekozen, heb je nog de optie om kleine details naar eigen smaak aan te passen, zoals de tint of ruimte tussen letters.

Creatief

Het systeem ‘leert’ op deze manier jouw voorkeuren kennen en verbetert zichzelf continu. Hoewel dit mooie plaatjes oplevert, is het niet de verwachting dat de Mark Maker ‘echte’ designhanden overneemt. Aan enorme creativiteit en kunstzinnigheid zal het wellicht ontbreken, maar het biedt genoeg opties voor jonge start-ups met een klein budget.