Loop door een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld

Nu aan het lezen

Loop door een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld

Loop door een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld

We kunnen ons voorstellen hoe erg vluchten uit je eigen land is. Echt weten hoe het is, is moeilijk te snappen als je het niet hebt meegemaakt. Niet alleen in Europa hebben we te maken met een grote toestroom aan vluchtelingen, ook in Afrika zijn veel mensen op de vlucht. Ze vluchten van Burundi naar Tanzania om te ontsnappen aan het geweld. Plan maakte een 360 graden video waarin je een dag uit het leven van een vluchtenlingenkind zelf kunt meemaken.

My new home is een interactief verhaal. Je volgt een dag uit het leven van Eric, die in zijn eentje is gevlucht. Hij komt in het Nyarugusu Refugee Camp, één van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld, in Tanzania terecht. Dit is vanaf nu zijn nieuwe thuis. Door middel van 360 graden foto’s, film en geluid, vertelt Eric zijn verhaal. Je kunt zelf navigeren door het kamp.

Fotograaf Martin Edstrom heeft in samenwerking met Plan dit virtuele verhaal gemaakt. Op basis van interviews met kinderen uit het Nyarugusu Refugee Camp is het verhaal van Eric gemaakt. Je kunt het verhaal kijken op je smartphone, laptop of tablet. Als je een virtual reality bril hebt, kun je het ook in de VR versie kijken.

Wereldwijd zijn er 30 miljoen kinderen op de vlucht voor geweld, oorlog en honger. Door de politieke crisis in Burundi zijn al 260.000 mensen op de vlucht geslagen. 140.540 daarvan leven er in het Nyarugusu Refugee Camp in Tanzania. Het kamp is overvol en mensen leven er onder slechte omstandigheden. Plan wil met dit verhaal laten zien hoe het is om als kind in een vluchtelingenkamp te zitten.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.