Zien: Love Actually-cast herenigd voor Red Nose Day Actually - Vance

Nu aan het lezen

Zien: Love Actually-cast herenigd voor Red Nose Day Actually

Zien: Love Actually-cast herenigd voor Red Nose Day Actually

‘Love Actually’, een van de meest bekeken Britse romcoms (en terecht). Bijna iedereen herinnert zich nog de kleine Sam die verliefd is op zijn klasgenootje Joanna of de Britse premier die verliefd wordt op zijn assistente Nathalie. Maar de vraag is: hoe gaat het nu met de personages? Morgen komen we er eindelijk achter in de 12 minuut durende sequel ‘Red Nose Day Actually’.

Helaas kunnen we niet twee uur lang genieten van de oude cast van ‘Love Actually’. Het gaat namelijk om een korte sequel ter ere van het goede doel.

Red Nose Day is de belangrijkste inzamelingsactie van Comic Relief, een goede doelen organisatie. Om het jaar wordt de actie georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk en tijdens het tv-programma rondom de actie op BBC One worden korte afleveringen uitgezonden speciaal gemaakt voor deze dag. Waaronder dus die van ‘Love Actually’.

Update

Maar wat krijgen we te zien in die twaalf hele minuten? Bijna de hele originele cast komt voorbij en we krijgen een update van de fictieve Love Actually wereld. Dus is Hugh Grant nog steeds premier en is hij getrouwd met zijn assistente, gespeeld door Martine McCutcheon?

Is de vegetarische rockster Billy Mack (Bill Nighy) nog steeds zo rock ’n roll? Hoe is de romantiek tussen de schrijver Jamie (Colin Firth) en zijn Portugese huishoudster Aurelia (Lucia Moniz)? En hoe heeft de liefdesdriehoek zich ontwikkeld tussen Juliet (Keira Knightley), haar man Peter (Chiwetel Eijofor) en zijn beste vriend Mark (Andrew Lincoln)? En misschien nog wel het belangrijkste: hoe zien de kleine Sam en Joanna er nu uit na 14 jaar?! We komen er morgen allemaal achter tijdens ‘Red Nose Day Actually’ op BBC One!

De enige actrice die niet terug komt in de sequel is Emma Thompson. Alan Rickman die haar echtgenoot speelde, overleed in januari. Regisseur Richard Curtis kon niks voor Thompson bedenken in de sequel, wat de actrice volkomen begreep. “Het is volkomen terecht, want het is voor Comic Relief en er is weinig komisch aan de dood van onze dierbare vriend, nog maar een jaar terug”, zegt Thompson tegen de BBC.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.