Maar liefst 94% van millennials wil sabbatical, maar gaan ze ook? - Vance

Nu aan het lezen

Maar liefst 94% van millennials wil sabbatical, maar gaan ze ook?

Maar liefst 94% van millennials wil sabbatical, maar gaan ze ook?

Een periode vrij nemen om op reis te gaan, of een tussenjaar nemen voordat je gaat studeren. Het klinkt natuurlijk perfect. En uit onderzoek blijkt dat een hoop millennials dit hoog op hun verlanglijstje hebben staan. Maar liefst 94 procent zou wel een sabbatical willen nemen, maar lang niet iedereen doet dit ook echt.

Werk en financiën

Hoewel 94 procent het zou willen doen, gaat slechts 25 procent er daadwerkelijk een paar maanden tussenuit. Geld en werk zijn de belangrijkste redenen om niet te gaan. Zo denkt 60 procent van de ondervraagden het financieel niet te redden. Daarnaast is er nog een klein gedeelte bang dat hun carrière niet te combineren is met een sabbatical.

Wat wel opvallend is, is dat degenen die op sabbatical zijn gegaan, dit zeker nog een keer willen doen. Daaruit blijkt toch dat het nemen van een sabbatical een groot succes kan zijn.

Reden voor sabbatical

De reden van een hoop millennials om een sabbatical te nemen, is omdat zij voor een langere periode willen reizen. Vooral Australië en Nieuw Zeeland zijn populair onder jongeren om naartoe te gaan. En het zou natuurlijk fijn zijn om daar wat langer te blijven dan een weekje natuurlijk, en dus redden de meesten dat niet met hun vakantiedagen. Een sabbatical is daarom de perfecte oplossing.

Daarnaast valt er een hoop te leren door in je eentje op reis te gaan. Je wordt in een klap een stuk zelfstandiger en de kans is groot dat je een hoop nieuwe mensen leert kennen op reis.

Impulsief

Dicht bij huis op reis gaan, is niet voor de meeste millennials weggelegd. Het wordt daarom meer richting Noord-, Midden- en Zuid-Amerika gezocht. Het eerste Europese land in de lijst is IJsland op nummer 23, gevolgd door Griekenland op plek 33.

Toch is het nemen van een tussenperiode niet voor iedereen iets om lang over na te denken. Voor 20 procent was de keuze vrij impulsief. Bij 10 procent was de reden omdat zij een break van hun werk nodig hadden, waarschijnlijk door een te hoge werkdruk.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.