Macbooks & Macchiato’s: Amsterdam - Vance

Nu aan het lezen

Macbooks & Macchiato’s: Amsterdam

Macbooks & Macchiato’s: Amsterdam

Door buiten kantoor te werken, wordt je creativiteit geprikkeld en deadlines lijken minder benauwend. Ideaal dus om af te wisselen met kantoordagen en waarschijnlijk ook nog eens effectiever dan een thuiswerkdag. In deze rubriek zetten wij de leukste tentjes om te werken én koffie te drinken voor je op een rijtje. De voorwaarden? De koffie moet heerlijk zijn, de wifi gratis én je moet er urenlang ongestoord met je laptop kunnen doorbrengen. Vandaag geschikte werkplekken buiten de deur in: Amsterdam.

De Espressofabriek

De Espressofabriek is gelegen aan het Westergasterrein. Een ideale plek wanneer je een middag rustig wilt werken en niet teveel afgeleid wilt worden door drukte om je heen. Mensen om je heen zijn waarschijnlijk net zo hard aan het werk, of hebben een afspraak bij deze urban koffiespot. De uitstraling is industrieel: met veel hout en metaal krijgt de tent een creatieve uitstraling.

De wifi is snel en de koffie meer dan lekker. De bonen worden hier zelf geroosterd en je kunt er terecht voor de lekkerste varianten uit verre oorden. Ook hebben ze een coffee-to-go service voor diegenen die graag op het Westergasterrein omstappen of een wandeling maken door het Westerpark. Vergeet jezelf niet te trakteren op de lekkere appeltaart wanneer je hard aan het werk bent.

Espressofabriek 1

Espressofabriek 2

CT Coffee & Coconuts

Bij de CT Coffee & Coconuts waan je je in een paradijs. De doelgroep is dan ook zeer divers: er komen alsmaar mensen om te werken, te kletsen, een kop exotische thee te drinken of juist om te borrelen. Je kunt dan ook de hele dag door dingen bestellen van het ontbijt, middag- of avondmenu.

De eigenaren waren geïnspireerd door Bali toen zij half november 2014 de CT Coffee & Coconuts startten. Ze besloten dit tropische paradijs dan ook als thema terug te laten komen in het gezellige interieur. Met de bohemian-achtige inrichting willen ze een relaxte vibe creëren, en die hangt er dan ook zeker. Iedereen doet zijn eigen ding in de CT; het zal waarschijnlijk niet eens opgemerkt worden als jij een tukje doet in één van de heerlijke zitzakken. Een toegankelijke plek waar je volledig jezelf kunt zijn en je gerust een middagje terug kunt trekken met je laptop!

Coffee coconuts 1

Coffee & coconuts 2

Coffee & coconuts 4Coffee & coconuts 3

Bakers & Roasters

Vlakbij Amsterdam CS zit aan het Kadijksplein één van de vestigingen van Bakers & Roasters. De tweede vestiging van de populaire New Zealand-style hotspot bevindt zich in de doorgaans iets drukkere Pijp. B&R heeft zijn roots dan ook in zowel Nieuw-Zeeland als Brazilië liggen.

Voor velen is het de Amsterdamse lieveling voor lekkere ontbijtjes en lunch, wat niet gek is, want ze zijn 7 dagen per week om half 9 ’s ochtends al geopend. Wanneer je lekker door wilt werken heb je aan het Kadijksplein de meeste kans op een rustige plek in het gezellige, kleinschalige tentje. Het personeel voorziet je graag van tips wanneer je niet meer kunt kiezen van de heerlijke menukaart. De open keuken maakt je favoriete brunch klaar, van verse fruitsalades tot de allerlekkerste eiergerechten. Dit laatste wel op z’n Braziliaans, met extra’s als avocado, crème fraîche, zwarte bonen, tomatensalsa en jalapeño’s. Maar ook de pannenkoeken met huisgemaakte stroop en het bananenbrood zijn overheerlijk.

Nog een plus: de Ozone koffie wordt altijd als dubbele variant geserveerd. Mocht je de koffie een keer over willen slaan, dan zijn er nog de vitamine juices en old school milkshakes. Vergeet er niet één van de huisgemaakte taartjes bij te bestellen en je gaat als een speer!

Bakers & Roasters 1

Bakers & Roasters 2

 

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.