Macbooks & Macchiato’s: Haarlem - Vance

Nu aan het lezen

Macbooks & Macchiato’s: Haarlem

Macbooks & Macchiato’s: Haarlem

Door buiten kantoor te werken wordt je creativiteit geprikkeld en deadlines lijken minder benauwend. Ideaal dus om af te wisselen met kantoordagen en waarschijnlijk effectiever dan een thuiswerkdag. In deze rubriek zetten wij de leukste tentjes om te werken én koffie te drinken voor je op een rijtje. De voorwaarden? De koffie moet heerlijk zijn, de wifi gratis én je moet er urenlang ongestoord met je laptop kunnen doorbrengen. Vandaag fijne werkplekken buiten de deur in: Haarlem.

The Coffee Bakery

The Coffee Bakery is een gezellige koffiebar middenin het centrum van de oude stad Haarlem. Je kunt je hier gerust urenlang terugtrekken, dit doen medebezoekers namelijk ook! Het wifi-wachtwoord invoeren is dan ook overbodig en de verbinding snel. De sfeer is relaxt maar gezellig en de bediening niet opdringerig. Af en toe wordt je gevraagd of je nog iets van de menukaart wenst. Een aanrader? De heerlijke appeltaart in combinatie met een koffie naar keuze. Verder is de kaart bovenal biologisch verantwoord. Het gezellige tentje doet kroegachtig aan: oud, huiselijk, ietwat donker en vooral sfeervol met veel hout in het interieur. Op de achtergrond draait een muziekje terwijl jij rustig verder werkt.Coffee bakery 1Coffee bakery 2Coffee bakery 3Coffee bakery 4

Bistro BiS

Op nummer 4 in de Kleine Houtstraat zat tot voor kort de Espresso Lounge, maar sinds kort is dit Bistro BiS geworden. Naast de uitstekend goede koffie waar de Espresso Lounge voorheen al bekend om stond, kun je bij Bistro BiS naast koffie ook terecht voor een lekkere lunch, diner en borrel. De voormalige Espresso Lounge is opgefrist met frisse kleuren, een uitgebreid terras, tafeltjes voor twee en meer ruimte. Bij BiS kun je natuurlijk met gezelschap neerstrijken, maar je kunt er ook prima terecht met je laptop om een middagje door te werken. De wifi is goed en er zijn genoeg rustige plekjes beschikbaar.

De nieuwe naam BiS staat voor ‘bistro’, maar ook voor ‘volgende ronde’. Bij BiS hangt een rustige en relaxte sfeer. Iedereen is er welkom, van jong tot oud en serieus tot speels. Zo is er beneden een speelkamer voor kinderen vol knuffels en spellen. Misschien bewust, om de harde werkers in de lounge enige vorm van rust te bieden? Voor degene die enkel en alleen voor de koffie komt is er een to go service. Wel loop je de heerlijke zelfgemaakte taartjes dan mis. De kaart bestaat dan ook voornamelijk uit zelfgemaakte gerechten. BiS is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor koffie, lunch en borrel, en op de vrijdag- en zaterdagavond kun je er ook terecht voor diner.

Bis 1
Bis 2
Bis 3
Bis 4

Bagels & Beans

Wanneer je flink wilt doorwerken kun je het beste op doordeweekse dagen een bezoekje brengen aan de Bagels & Beans, gelegen in de gezellige Gierstraat. In het weekend is het er namelijk vaak erg druk, en dat is niet voor niets! Met haar verrukkelijke huisgemaakte en biologische producten trekt ‘de vrijplaats voor koffie, bagels en geluk’ flink wat bezoekers. De sfeervolle ruimte biedt gezelligheid en een relaxte sfeer in één. De bediening is vriendelijk en voorziet je graag van tips, wanneer je echt geen keuze meer kunt maken van de uitgebreide menukaart. Onze tip? Bestel naast je koffie ook de overheerlijke zelfgemaakte cheesecake.Bagels 1Bagels 2

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.