Makers OITNB zijn bezig met het maken van nieuwe serie 'Social Distance'

Nu aan het lezen

Makers OITNB zijn bezig met het maken van nieuwe serie ‘Social Distance’

Makers OITNB zijn bezig met het maken van nieuwe serie ‘Social Distance’

Tijdens de coronacrisis liggen de meeste producties van films en series volledig stil. Maar niet overal, want de makers van Orange Is The New Black hebben een manier gevonden om in deze tijden tóch een nieuwe serie te kunnen produceren. Dit doen ze volledig virtueel, zodat de cast en crew allemaal gezond blijven. De nieuwe serie zal Social Distance heten en zal gaan over de coronacrisis.

Social Distance

Het is al even geleden dat we konden genieten van een productie van de makers van the hitserie Orange Is The New Black. Deze nieuwe serie zal ‘Social Distance’ gaan heten en wordt nu al de eerste coronaserie genoemd. Op Variety lezen we dat het gaat over de ‘nieuwe, bizarre, verbijsterende realiteit die we allemaal ervaren’. Iets waar we ons waarschijnlijk allemaal wel in kunnen herkennen tijdens de pandemie.

De serie zal verschillende verhalen vertalen die allemaal afspelen in deze bizarre tijd van social distance en thuisisolatie. “We zijn gepassioneerd over het vinden van verbinding, omdat we allemaal op afstand blijven. We zijn geïnspireerd om een bloemlezing te maken die verhalen vertelt over wat we momenteel doormaken. De unieke, persoonlijke, menselijke verhalen die illustreren hoe we samen apart leven”, schrijven de makers in een persbericht.

Virtuele productie

Het is vooral bijzonder hoe deze serie gemaakt zal worden. De regisseur (Diego Velasco), showrunner (Hilary Weisman Graham) en bedenker van OITNB (Jenji Kohan) zullen het werk allemaal vanuit hun woonkamer doen. En dat terwijl de cast zichzelf filmt vanuit huis. Welke acteurs we terug zullen zien in deze bijzondere serie, is nog niet bekend.

“We hopen dat Social Distance ervoor zorgt dat mensen zich meer verbonden met elkaar voelen”, aldus de producenten. Wanneer de serie op Netflix zal verschijnen is nog niet bekend.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.