Mamma Mia!-fans opgelet: er komt mogelijk een derde film!

Nu aan het lezen

Mamma Mia!-fans opgelet: er komt mogelijk een derde film!

Mamma Mia!-fans opgelet: er komt mogelijk een derde film!

We kregen al een musical en twee films, maar het verhaal rondom Mamma Mia! lijkt nog niet tot een einde te zijn gekomen. Judy Craymer, de producer achter de musical en de beide films, heeft namelijk tegenover de Daily Mail gezegd dat het verhaal altijd een trilogie had moeten zijn. Met andere woorden: er komt mogelijk een derde film!

“Ik denk dat er ooit nog een film komt, omdat het een trilogie had moeten zijn, begrijp je”, vertelt Craymer tegenover de Britse krant. En dat is niet eens heel ver gezocht: “Ik weet dat Universal (de studio, red.) het leuk zou vinden als ik dat zou doen.” Mocht die film er inderdaad komen, dan wil Craymer de vier nieuwe nummers van ABBA gebruiken die Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus geschreven hebben voor het virtuele concert met hun twee bandleden.

Voor wie het even gemist heeft: Mamma Mia! is een film met muziek van de popgroep ABBA, die draait om Sophie (Amanda Seyfried) en haar moeder Donna (Meryl Streep). Sophie bereidt zich voor op haar bruiloft, maar vraagt zich af wie de man is die haar weg mag geven. Ze weet namelijk niet wie haar vader is: er zijn drie opties. Sophie nodigt – zonder dat haar moeder dat weet – de drie mannen uit, in de hoop haar echte vader te vinden. In de tweede film komen we meer te weten over Donna, haar verleden en hoe haar band groot werd.

Amanda Seyfried doet mee!

Hoewel de derde film niet officieel aangekondigd is, heeft Amanda Seyfried zich al gemeld voor een vervolg, weet RTL Boulevard. “Luister, iedereen in die film zou meteen ja zeggen omdat we elkaar weer willen zien”, aldus Seyfried.

Wel geeft Seyfried toe dat het materiaal qua muziek nog wat te wensen overlaat: er zijn bijna geen ABBA-nummers meer over om in de nieuwe film te gebruiken. “Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nu nog eens, maar ik hoop dat ik het mis heb: ik denk niet dat er genoeg ABBA-nummers zijn om een derde film mee te maken. We zouden Super Trooper en Mamma Mia opnieuw moeten gebruiken en dan ook nog op een andere manier.”

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.