Deze man aan heliumballonnen brengt 'Up' tot leven - Vance

Nu aan het lezen

Deze man aan heliumballonnen brengt ‘Up’ tot leven

Deze man aan heliumballonnen brengt ‘Up’ tot leven

Het vertederende verhaal van de film “Up” wist in 2009 menig hart te veroveren. De tekenfilm laat zien dat niets je mag weerhouden in het verwezenlijken van je dromen. Zelfs als dat betekent dat je je huis de lucht in moet tillen met honderden ballonnen.

Geïnspireerd door de film dacht de Britse Tom Morgan ‘dat kan ik ook!’ Hij pakte een campingstoel, maakte daar honderd heliumballonnen aan vast en vloog de lucht in. Hij bereikte met de stunt een hoogte van maar liefst 2 kilometer en reisde zo Zuid-Afrika over.

Professionele avonturier

Morgan omschrijft zichzelf als een professionele avonturier en is oprichter van The Adventurists. Met zijn bedrijf biedt hij mensen bijzondere ervaringen aan. De avonturier was zelf ook eens toe aan een mooie ervaring en ging niet met een huis maar met zichzelf de lucht in.

In eerste instantie had Morgan de uitgestrekte vlakte van Botswana in gedachten. Na een paar gefaalde pogingen vertrok hij echter naar Zuid-Afrika. Hier duurde het twee dagen om de ballonnen op te blazen. “Het probleem lag vooral bij het weer en het was moeilijk om de ballonnen te beschermen omdat ze steeds uit elkaar spatten”, vertelt Morgan aan BBC.

Uiteindelijk lukte het de avonturier net buiten Johannesburg een vlucht van ruim twee uur te maken. Door één voor één ballonnen leeg te laten lopen, liet hij zichzelf langzaamaan zakken. Volgens Morgan was het een ongelooflijk gave ervaring en voelde hij zich tijdens de vlucht zowel bang als opgewekt. Wij kunnen ons vooral in dat opgewekte gevoel vinden – doe ons allemaal maar zo’n bijzondere ballonvaart!

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.