Inceptionism: het combineren van foto's en patronen - Vance

Nu aan het lezen

Inceptionism: het combineren van foto’s en patronen

Inceptionism: het combineren van foto’s en patronen

Een foto combineren met een kunstwerk. Het klinkt misschien raar, maar als je de foto’s ziet ben je verkocht. Deze kunsttechniek heet ‘Inceptionism’ en wordt toegepast door verschillende gebruikers van de Russische website Ostagram.

Voor deze kunstwerken worden random foto’s van gebouwen, mensen of voorwerpen gebruikt. Dit wordt gecombineerd met een bepaald patroon of kunstwerk. Op deze manier ontstaat er van de foto een kunstwerk. Door middel van neurale netwerken, die deels hetzelfde werken als het menselijk brein, wordt de afbeelding gemaakt. Het systeem analyseert de data en hiervan maakt hij iets nieuws. Door het systeem opnieuw te voeden met data, train je het, zal hij hier steeds beter in worden.

De beelden zijn gemaakt met Deep Dream van Google. Deze software vindt en verbetert de patronen dankzij algoritmes. Google heeft Deep Dream ontwikkeld en het kreeg de codenaam Inception naar de gelijknamige film.

Dit klinkt allemaal vrij abstract, maar als je de foto’s ziet snap je het.

inceptionism-neural-network-deep-dream-art-60__605

inceptionism-neural-network-deep-dream-art-56__605

inceptionism-neural-network-deep-dream-art-46__605

inceptionism-neural-network-deep-dream-art-71__605

inceptionism-neural-network-deep-dream-art-57__605

Voor meer afbeeldingen kijk je op Ostagram.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.