Entrepreneur rent halve marathon in pak als marketing stunt - Vance

Nu aan het lezen

Entrepreneur rent halve marathon in pak als marketing stunt

Entrepreneur rent halve marathon in pak als marketing stunt

Dus jij vindt hardlopen in je Nike suit al zwaar genoeg? Gihan Amarasiriwardena, afgestudeerde ingenieur en kleding ontwikkelaar, rende de halve marathon volledig in stijl: compleet met overhemd, das, colbert, pantalon en… hardloopschoenen.

Een rondje rennen helpt altijd wel met je productiviteit en het bedenken van creatieve ideeën. Het zou ons dus niet heel erg verbazen als dit fantastische marketing plan werd bedacht tijdens een rondje in het park. Gihan Amarasiriwardena studeerde bij MIT om ingenieur te worden en runt nu een succesvol kleding bedrijf genaamd Ministry of Supply

Zijn bedrijf heeft recentelijk een nieuw mannenpak uitgebracht genaamd Aviator II en zo sportief als Amarasiriwardena is, besloot hij dit pak op bijzondere wijze aan de man te brengen. Hij werd geïnspireerd door een concurrent, die in een pak van het bedrijf Indochino een Guiness World Record behaalde door een halve marathon uit te rennen.

Sporten in een pak, why not?

Ministry Of Supply kenmerkt zich door pakken te ontwikkelen die de structuur hebben van formele kleding maar ademen en luchten als sportkleding. Naast zijn entrepreneur-gen bezit de mede-eigenaar van het kledingbedrijf ook nog eens een atleten-gen. De beslissing was snel gemaakt.

Zo begon Gihan Amarasiriwardena in pak te trainen, of dit nou tijdens zijn wachttijd op het vliegveld moest of in het park. Ondanks de rare blikken die hij kreeg tijdens het rennen zag hij maar één uitdaging:

“The biggest thing I had to figure out, was that I needed to get a tie clip.”

Het resultaat van de halve marathon? De entrepreneur in pak haalde de 21 kilometer met een denderende tijd van 1:24:41, slechts twee minuten langer dan zijn persoonlijke record van 1:22:00. Niet verkeerd. Ook het pak overleefde de halve marathon. Ondanks de hitte, was het dankzij de elastische band van de pantalon prima te doen.

Gihan Amarasiriwardena verslaat zijn concurrent niet alleen en behaalt zo het nieuwe Guiness World Record, ook heeft hij een wijze les geleerd in het testen van zijn eigen product. Hij raadt andere ondernemers aan om net zoals hij, producten extreme te testen:

“This suit isn’t designed for running in, but the fact that it can be done is great. You should figure out the edge cases, the extreme cases that put a product to the test.”

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.