Mariah Carey krijgt een dramaserie over haar vroege leven en wij kunnen niet wachten - Vance

Nu aan het lezen

Mariah Carey krijgt een dramaserie over haar vroege leven en wij kunnen niet wachten

Mariah Carey krijgt een dramaserie over haar vroege leven en wij kunnen niet wachten

Het vroege leven van Mariah Carey wordt verfilmd naar een tv-dramaserie want waarom ook niet. Het grootste deel van Mariahs carrière leest als een trein maar wie op dit moment het internet naslaat op Careys leven, kan rekenen op berichten over wanstaltige optredens waarbij de superdiva niet vooruit lijkt te branden. Met een minimale heupwieg en futloze indruk, lapt ze de regels van een rasmuzikant aan haar lakleren laars.

Dat was jaren geleden wel anders. Mariah – ook wel ‘Mimi’ of ‘Angelvoice’ – verrijkte in de jaren negentig onze oren met een paar gigantische hits zoals All I want for Christmas is you, Emotions en Hero. De maker van deze tranentrekkers van jewelste ontwikkelt nu samen met netwerk Starz een script gebaseerd op Mariahs ervaringen tijdens het prille begin van het zangsucces. De koningin van de gevoelige ballads is de uitvoerend producent van de dramaserie over haar levensverhaal.

Hoe het allemaal begon

De nog ongetitelde serie zal gaan over het jaar 1986 en speelt zich af in New York waar de destijds 16-jarige ambitieuze Mariah Carey naartoe is verhuisd na een zware jeugd te hebben doorgemaakt. Ze staat dan op het punt de best verkochte artieste ter wereld te worden. Hoewel Mariah Carey zelf een vinger in de pap heeft wat betreft de uitvoering van de serie, zal zij worden vergezeld door Nina Colman (Dr. Dolittle 3, Meet Prince Charming) en jeugdvriend Brett Ratner.

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie klaar is. Maar omdat je nooit vroeg genoeg in de stemming kan komen, één van haar absolute klassiekers.  Get your tissues out.

 

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.