Marvel-baas Kevin Feige werkt aan een nieuwe Star Wars-film

Nu aan het lezen

Marvel-baas Kevin Feige werkt aan een nieuwe Star Wars-film

Marvel-baas Kevin Feige werkt aan een nieuwe Star Wars-film

We kunnen behoorlijk wat van Disney en zijn Star Wars-franchise verwachten. Zo verwachten we dat er nog stapels nieuwe films gaan verschijnen en dat er een aantal grote acteurs en regisseurs mee gaan doen. Maar het was toch een flinke verrassing dat Kevin Feige nu aan een Star Wars-film werkt.

Kevin Feige is geen grote regisseur of acteur, maar toch zeker geen onbekende naam bij Disney. Feige is namelijk de president van Marvel én de producent van alle Marvel-films. Feige is echter ook een groot fan van de franchise, dus stiekem is het best logisch dat hij zich nu bij Lucasfilm-president Kathleen Kennedy voegt voor een ‘nieuwe era in Star Wars-verhalen’.

Het nieuws komt van The Hollywood Reporter. Tegenover deze website vertelt medevoorzitter Alan Horn van Walt Disney Studios dat Feige en Kennedy samen een film gaan werken. De bedoeling is dat er een reeks aan projecten in het universum komen, dus mogelijk maken de twee wel meer dan één film.

Waar de films dan precies over gaan, is nog niet duidelijk. De laatste film uit de Skywalker-reeks, The Rise of Skywalker, komt 20 december in de bioscoop en Disney houdt zijn mond logischerwijs dicht.

Andere projecten

Dit is overigens lang niet het enige Star Wars-project van Disney. Zoals gezegd: we kunnen behoorlijk wat films verwachten. Na The Rise of Skywalker komen er namelijk weer een film in 2022. De naam van die film is nog niet bekend.

Wel weten we dat die film geschreven wordt door de schrijvers van Game of Thrones. Ook komen er nog series aan op Disney+ en komt er mogelijk nog een trilogie aan.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.