Marvel-series Jessica Jones en The Punisher zijn gecanceld bij Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Marvel-series Jessica Jones en The Punisher zijn gecanceld bij Netflix

Marvel-series Jessica Jones en The Punisher zijn gecanceld bij Netflix

Voor de Marvel-fans hebben we helaas geen goed nieuws: de Marvel-series worden namelijk gecanceld bij Netflix. The Punisher zal na het tweede seizoen niet meer te zien zijn op Netflix en ook Jessica Jones zal ermee stoppen. Daar hebben we wel nog goed nieuws voor, het derde seizoen zal later dit jaar wel nog via Netflix te streamen zijn. De kans is echter wel groot dat de series door zullen gaan, maar dat we deze alleen niet via Netflix kunnen bekijken.

De superhelden kwamen zo’n drie jaar geleden bij Netflix terecht. Het begon allemaal bij Daredevil. Daarna volgden Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en tot slot The Devenders, waar al deze superhelden samenkwamen.

Disney

De series deden het goed op Netflix, maar door Disney zal hier verandering in komen. De Marvel-series zijn namelijk eigendom van Disney en laat die nou zelf ook een streamingdienst hebben, genaamd Disney+. Wel is bekend dat hier geen series met geweld op te zien zullen zijn. Omdat deze streamingdienst echt op kinderen is gericht, zullen series met een leeftijdsgrens van 16 en 18+ hier niet op uitgezonden worden.

In een statement bedankte Netflix alle betrokkenen van de Marvel-series. Daarmee maakte de dienst ook bekend dat het voor deze series dus echt afgelopen is. Toch blijkt er wel nog goede hoop te zijn: “Onze nieuwe partner heeft dan wel besloten dat de verhalen hier zullen eindigen, maar bij Marvel weet je het nooit zeker”, vertelt Jeph Loeb, hoofd van Marvel TV.

Nieuwe streamingsdienst

De kans is dus groot dat de Marvel-series niet uitgezonden zullen worden op Disney+. Maar er is wel een kleine kans dat deze wellicht op een andere streamingsdienst te zien zullen zijn. Namelijk bij Hulu, een streamingsdienst die op dit moment nog niet in Nederland beschikbaar is. Het bedrijf is eigendom van The Wall Disney Company en wordt gezien als concurrent voor Netflix.

De Senior Vice President Original Programming van Hulu heeft in een statement zelfs al aangeven wel open te staan voor de Marvel-series. Het was een groot succes op Netflix, dus de kans is vrij groot dat deze series niet helemaal zullen verdwijnen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.