Met deze functie kies je zelf het einde van je Netflix-serie - Vance

Nu aan het lezen

Met deze functie kies je zelf het einde van je Netflix-serie

Met deze functie kies je zelf het einde van je Netflix-serie

Maandenlang volg je vol spanning die ene serie, de sensatie wordt opgebouwd en tegen het einde van die aller- allerlaatste aflevering besef je: wat een anticlimax! Om te voorkomen dat je nu de volgende keer weer teleurgesteld wordt over het verloop van je favoriete serie, heeft Netflix iets nieuws bedacht. Vandaag lanceert het platform interactieve series, waarbij je zelf kunt bepalen hoe de serie verloopt. Eén klein detail: tot op heden geldt het alleen voor kinderseries.

De Gelaarsde Kat

‘De Gelaarsde Kat, Gevangen in een verhaal’ is de eerste interactieve Netflix-serie en richt zich op kinderen tussen 6 en 11 jaar. De jonge kijkers krijgen op meerdere momenten een keuze voorgelegd waarmee ze kunnen bepalen hoe het verhaal verdergaat. Zo komen ze bijvoorbeeld voor de keuze te staan of de drie beren vrienden of juist vijanden worden. Volgens Netflix opent de interactieve functie ‘een nieuwe wereld van mogelijkheden voor het vertellen van verhalen’.

“Kinderen praten nu ook al tegen het scherm”, vertelt Netflix-manager voor productinnovatie Carla Fisher aan de Amerikaanse media-website The Verge. “Ze raken elk scherm aan. Door het gebruik van tablets denken ze dat alles interactief is en ze verwachten hetzelfde bij een tv.”

13 verschillende keuzes

Een bijkomend doel van het experiment is dat kinderen vaker dezelfde serie opnieuw gaan bekijken. De Gelaarsde Kat heeft 13 verschillende keuzes en er zijn twee mogelijke eindes.

Bij Buddy Thunderstruck, de tweede interactieve serie, zijn er acht keuzes en zelfs vier verschillende eindes. Daarbij is er ook een verschil in tijdsduur. Bij de ene keuze kan de serie 18 minuten duren terwijl de lengte het bij het maken van een andere keuze op kan lopen tot wel 39 minuten.

Interactieve series voor volwassenen

Wanneer Netflix komt met interactieve series voor volwassenen is nog niet bekend gemaakt. Maar dat de streamingsdienst zich in eerste instantie richt op kinderen is niet per toeval. De helft van de Netflix-abonnees wereldwijd kijkt regelmatig films en series gericht op kinderen. Dit publiek groeit volgens de dienst sneller dan het totaal aantal gebruikers.

De gebruikers van Android en Google Chromecast zullen voorlopig nog geduld moeten hebben. De interactieve functies werken tot nu toe alleen op de Netflix-apps voor smart-tv’s, spelcomputers en Apples iOS. Die lucky bastards kunnen al uitkijken naar de tweede interactieve serie, Buddy Thunderstruck, die uitkomt op 14 juli. Een derde serie, Stretch Armstrong: The Breakout, is nog in ontwikkeling.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.