Drie toffe online spellen om je digitale borrel nog leuker te maken

Nu aan het lezen

Met deze online spellen wordt je digitale borrel nog leuker

Met deze online spellen wordt je digitale borrel nog leuker

De gebruikelijke borrel van werk of met vrienden zit er momenteel even niet in. Maar dankzij diverse digitale oplossingen kun je gelukkig wel gezellig blijven borrelen via videochat. Wil je dergelijke avonden nog leuker maken, dan kun je ook een spelletje spelen met zijn allen. Bijvoorbeeld één van deze toffe online spellen!

Exploding Kittens

Exploding Kittens is al jaren een hit en van origine een zogeheten tabletop game (een spel dat je op tafel speelt, red.). Het kaartspel heeft een duidelijk doel: voorkom dat je de exploding kitten uit de stapel kaarten haalt en moet spelen, en zorg ervoor dat een ander dit juist wel doet.

Hoewel er lange tijd alleen een fysieke variant was van de game, kun je het spel nu ook online spelen. Hiervoor installeer je een mobiele app op iOS of Android – waar je helaas wel 1,99 euro voor moet betalen – waarna je met twee tot vijf vrienden samen kunt spelen. Ook is er een optie om alleen te spelen, of juist met vreemden. Ook leuk: deze variant bevat een aantal exclusieve kaarten!

Jackbox Games

Ben je groot fan van gekke spelletjes? Dan biedt Jackbox Games mogelijk een uitkomst. Jackbox Games is een bundel – of beter gezegd, meerdere bundels – aan spelletjes die je met zijn allen kunt spelen.

Het werkt als volgt: één iemand start het spel op en deelt zijn scherm, waardoor er een ‘room code’ zichtbaar wordt. De andere aanwezigen bij de borrel gaan op hun telefoon, tablet of laptop naar jackbox.tv en loggen in met de kamercode en kiezen een naam. Vervolgens kun je samen het spel spelen vanaf je eigen apparaat. De resultaten verschijnen bij de host, die dus zijn scherm deelt.

Het leuke van Jackbox Games is dat er allerlei verschillende spellen in zitten. Probeer bijvoorbeeld als enige levende over te blijven door gekke vragen te beantwoorden in Trivia Murder Party 2, laat je komediekunsten zien tijdens Joke Boat of raad statistieken. De games kun je met tien mensen spelen, en een publiek van 10.000 mensen. Slechts één iemand hoeft de bundel te kopen, voor prijzen van 12,49 tot 29,99 dollar.

Cards Against Humanity (soort van)

Nog zo’n kaartspelhit is Cards Against Humanity. In dit spel moet je aan de hand van de kaarten in je hand een zo’n grappig mogelijk antwoord bedenken op een vraag. Het grappigste antwoord wint de ronde.

Cards Against Humanity kun je onder een andere naam op afstand met elkaar spelen via Playingcards.io. Daar heet het spel Remote Intensivity. Het spel werkt vrijwel hetzelfde: je deelt met de hand 10 kaarten aan alle spelers en kiest handmatig welke kaart je wil spelen. Andere spelers kun je uitnodigen door een link naar de digitale ruimte te delen.

Een andere optie is dat iedereen een eigen deck aan kaarten maakt. Cards Against Humanity heeft hier namelijk instructies voor gemaakt via zijn website, die je gewoon kunt downloaden. Heeft iedereen zijn eigen deck, dan kun je ook via de webcam proberen te spelen met je eigen kaarten.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.