Deze meubel-app verandert kleine appartementen naar mini huizen

Nu aan het lezen

Deze meubel-app verandert kleine appartementen naar mini huizen

Deze meubel-app verandert kleine appartementen naar mini huizen

Ondanks bizar hoge huur- en koopprijzen vinden de meeste mensen een plek waar ze comfortabel kunnen wonen. Maar gezien de meeste populaire steden steeds drukker worden, komt een op technologie gebaseerd idee geboren in het MIT Media Lab op een goed moment.

Gebaseerd op een experimenteel project geleid door wetenschapper Kent Larson, staat het zogeheten Ori systeem toe dat een appartement transformeert van een studio appartement naar het equivalent van een huis met één slaapkamer.

Oud en nieuw

Hasier Larrea, the oprichter van Ori, vertelde aan Mashable dat het concept er al een tijdje lag. “Toen bedachten we wat functionele prototypes, maar we misten alsnog de industriële designkant. We zijn toen naar ontwerper Yves Bihar gegaan die ons hielp ons initiële concept van een robot/machine uit te bouwen naar een aanpasbaar systeem dat mensen graag in huis zouden hebben.”

Yves team ontwikkelde het merk, het besturingsysteem en de initiële sets van aanpasbare ‘huiden’ die over de robotica wordt geplaatst.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-143925-hideoffice

Het systeem kan zowel in een oud als nieuw gebouw worden geplaatst. Het appartment in het filmpje hieronder is bijvoorbeeld ouders dan tien jaar. Het tweede appartement waar de makers het in zullen plaatsen is een nieuw gebouw.

“Veel mensen die in een stadse omgeving wonen, hebben niet langer de luxe van veel ruimte – of ze kiezen ervoor te leven op een kleinere voetafdruk”, aldus Ori ontwerper Behar. “Wat Ori doet, is het maximaal benutten van de functionaliteit van een ruimte. Met slimme technologie creëert het een mooie en nieuwe leef en werkomgeving die anders is dan iets wat je maar in de wereld hebt gezien.”

Het Ori systeem komt met een tweepersoons bed, een woonkamer ruimte met boekenplanken en een bank of kantoorruimte met een plek voor een bureau.

Exclusief

Het is niet het eerste concept dat een transformatie van een appartement mogelijk maakt. Ari’s innovatie zit hem in de aanraakgevoelige controlpanels aan de buitenkant van de meubelmodule. Bewegingssensoren nemen waar of de gebruiker in de buurt is en is eenvoudig te bedienen.

Enthousiast? Het is nog de vraag of Ori ook naar Europa komt. Deze zomer zal het verschijnen in drie Amerikaanse steden en deze zullen alleen worden geleverd aan vooraf geselecteerde commercieel wooncoöperaties en vastgoedontwikkelaars.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.