Michelle Obama's speech over de toekomst van Amerikaanse kinderen

Nu aan het lezen

Michelle Obama’s indrukwekkende speech over de toekomst van Amerikaanse kinderen

Michelle Obama’s indrukwekkende speech over de toekomst van Amerikaanse kinderen

Na een geweldige carpoolkaraoke (‘Signed, Sealed, Delivered’) met talkshowhost James Cordan, was het maandag weer de beurt aan first lady Michelle Obama om de aandacht te grijpen in The Late Late Show op Amerikaanse tv. Dit keer met een serieus tintje.

Ze vroeg Amerikanen wie ze als rolmodel willen voor hun kinderen: Donald Trump of Hillary Clinton.

Michelle Obama gaf een krachtige standje aan Donald Trump tijdens de eerst avond van de nationale conventie van de Democraten in Philadelphia op maandagavond. Ze deed dit zonder maar één keer zijn naam te noemen.

Kinderen

Obama bouwde een verhaal rondom de opvoeding van haar dochters en volwassenheid in het Witte Huis. De verkiezing in november 2016, aldus Obama, gaat erover wie de macht heeft om ‘de levens van onze kinderen de komende vier of acht jaar te vormen’.

Wat Michelle betreft een keuze tussen angst of hoop voor de komende generatie. Ze benadrukte dat iedere actie en elk woord dat ouders speken, van invloed is op kinderen door het hele land.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump staat erom bekend de huidige president Barack Obama fel te bekritiseren. Eerder trok hij zijn burgerschap en geloof in twijfel. Michelle Obama herhaalde het advies dat zij en haar man hebben gedeeld met hun kinderen.

“Als iemand gemeen is of als een pestkop handelt, verlaag je je niet naar hun niveau. Nee, ons motto is: als zij laag gaan, gaan wij hoog.”

Vertrouwen

Michelle voegde daaraan toe dat de enige persoon die zij vertrouwt voor de toekomst van haar dochters en die van andere Amerikaanse kinderen Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton is.

“Ik wil een president die onze kinderen leert dat iedereen in dit land ertoe doet. Ik wil een president met geweldige openbare dienstverlening, iemand wiens levenswerk onze kinderen laat zien dat we geen ‘fame en fortune’ zoeken voor onszelf.”

Bekijk hier de indrukwekkende speech van maandagavond.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.