Microsoft komt met rolstoel opties voor Xbox karakters

Nu aan het lezen

Microsoft komt met rolstoel opties voor Xbox karakters

Microsoft komt met rolstoel opties voor Xbox karakters

Toegankelijkheid en gelijkheid wordt niet alleen toegejuicht in de echte wereld. Phil Spencer van Microsoft heeft onthuld dat het bedrijf binnenkort rolstoel avatars voor Xbox live zal introduceren evenals wat andere visuele aanpassingen.

Spencer, hoofd bij spelcomputerbedrijf Xbox, bevestigde eerder op Twitter dat de rolstoel opties niet ver weg waren, nadat iemand het topic op Twitter ter sprake bracht, schrijft Engadget.

Mike Ybarra van het bedrijf tweette direct een ‘sneak peak’ van de update met daarin twee avatars die overduidelijk rolstoelen gebruikten met een Xbox thema.

Fans reageren verheugd en trots op de move, al vraagt een oplettende fan ook of het niet tijd wordt om automatische rolstoelen te ontwerpen.

Individualiteit

Sommige websites, zoals Yahoo en Second Life, bieden al sinds het begin van hun bestaan rolstoel avatars aan. Sociologen denken dat dit een krachtige vorm is van betrekking en een manier voor rolstoelgebonden gebruikers om hun individualiteit te uiten.Xbox

Wat betreft de verse visuele aanpassingen van de avatars, lijkt er nog meer in petto te zijn.

Customizing

Microsoft introduceerde zijn avatars op de Xbox 360 in 2008 en maakte het mogelijk langzaamaan meer opties voor een ‘customized’ toe te voegen, inclusief branded content van spellen en bedrijven.

Het is niet duidelijk wanneer de volgende update voor de avatars beschikbaar zal zijn, maar de Xbox zelf zal zijn volgende grote update krijgen in Augustus, schrijft The Verge.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.