Microsoft maakt designer laptop met suède toetsenbord

Nu aan het lezen

Microsoft maakt een designer laptop met suède toetsenbord

Microsoft maakt een designer laptop met suède toetsenbord

Wie met zijn laptop vaak mobiel werkt wil graag een beetje stijlvol voor de dag komen. Lange tijd kon je daarmee alleen met een MacBook een beetje fatsoenlijk op de proppen komen, maar de nieuwe Microsoft Surface doet bepaald niet onder voor de concurrentie van Apple.

De Surface Laptop heeft net als de MacBook een mooie aluminium behuizing, maar grote aandachtstrekker is het met stof beklede toetsenbord, waardoor het werken op de laptop stukken comfortabeler wordt.

Volgens senior designer Rachael Bell is het designteam achter de nieuwe Microsoft Surface net zo te werk gegaan als een team modeontwerpers dat werkt aan een nieuwe designer bag of ander luxe product: “We haalden inspiratie uit luxe, duurzame materialen en wilden dat luxe gevoel dat je normaal hebt bij een kwaliteitsmerk ook aan deze laptop geven. Dat is vooral terug te zien in de bijzondere materiaalkeuze”.

De Surface Laptop beschikt verder over een 13,5-inch beeldscherm, waarmee hij compact genoeg is om overal mee naar toe te nemen. Met 1,2 kilo weegt het apparaat niet veel, en de batterij gaat volgens Microsoft maar liefst 14,5 uur mee. En het beste nieuws: De Surface kost maar een fractie van wat je voor een nieuwe MacBook Pro moet neertellen: €999 ipv €1499.

 

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.