Middeltjes tegen stress is booming in de beauty-industrie - Vance

Nu aan het lezen

Middeltjes tegen stress is booming in de beauty-industrie

Middeltjes tegen stress is booming in de beauty-industrie

Dankzij de maatschappij van tegenwoordig zijn we tegenwoordig allemaal gestresst. De één heeft hier wat meer last van dan de ander, maar het mag duidelijk zijn dat we allemaal te druk zijn en te veel stress hebben. Dit blijken prima redenen te zijn om hier allerlei middeltjes voor te maken in de beauty-industrie. Zo bestaan er talloze oliën en sprays om te kunnen ontspannen. Maar werken deze eigenlijk wel echt?

Een hoop beautymerken maken gebruik van essentiële oliën die ervoor moeten zorgen dat je weer kunt ontspannen. Het ruikt heerlijk, en de kans is groot dat je ook wel enigszins zult ontspannen bij het gebruik hiervan. Maar de wetenschappelijke bewijzen ontbreken hierbij vaak.

Toch maken de merken hier groot gebruik van en gaan de producten als warme broodjes over de toonbank. Wie wil tenslotte niet ontspannen?

Self-care routine

Juist omdat de druk hoog ligt en stress een maatschappelijk probleem is, is dit onderwerp booming in de beauty-industrie. Er zijn tenslotte een hoop millennials met een burn-out. Het is niet gek dat hier vooral in de beauty-industrie zo op ingespeeld wordt, want ontspannen en self-care gaan hand in hand samen.

Het toepassen van bepaalde rituelen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen, kan ervoor zorgen dat je een stuk relaxter je bed in stapt. En op die manier kunnen al deze producten dus wel een handje helpen bij het verminderen van stress.

Dus wanneer jij ’s avonds je gezicht reinigt met producten en oliën, is de kans groot dat je hierdoor een stuk meer ontspannen bent. Het is namelijk wel wetenschappelijk bewezen dat de geur van lavendel je doet ontspannen. En ook al weten we stiekem wel dat de beauty-industrie vooral geld wil verdienen aan trends, is de kans groot dat het ons in dit geval wel helpt.

Want hoewel er vroeger vooral werd ingespeeld om hoe je het beste een man kunt versieren dankzij make-up of andere middeltjes, draait het nu vooral om jezelf. En eigenlijk is dat juist een hele mooie vooruitgang.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.