Millennials worden waarschijnlijk rijkste generatie ooit - Vance

Nu aan het lezen

Millennials worden waarschijnlijk rijkste generatie ooit

Millennials worden waarschijnlijk rijkste generatie ooit

Het is een voorspelling waar menig millennial blij om kan worden: je hoort tenslotte bij de (waarschijnlijk) rijkste generatie ooit. Maar misschien niet op de manier waarop deze zelfstandige, ondernemende generatie dat het liefst zou willen. Hoe zit dit dan precies?

Ondanks dat je als millennial nu waarschijnlijk minder vermogen hebt opgebouwd dan jouw ouders op deze leeftijd, is de kans groot dat je toch rijker wordt dan hen. En dat heeft allemaal te maken met het vermogen van, jawel, je ouders.

Vermogen

Vermogensbeheerder Cerulli Associates deed onderzoek naar het vermogen van de verschillende generaties. Millennials hebben dankzij The Great Wealth Transfer (de Grote Vermogensoverdracht) de grootste kans om de rijkste generatie te worden. Dat komt omdat de Baby Boomers de komende tijd een gigantisch vermogen over zullen dragen op hun kinderen.

Het onderzoek werd gedaan in de Verenigde Staten en hier zullen huishoudens naar schattig een bedrag van zo’n $68.000 doorgeven aan hun kinderen. Deze erfenissen zullen er dus voor zorgen dat millennials behoren tot de rijkste generatie ooit.

Nederland

Maar hoe zit dit dan precies in Nederland? Volgens het CBS hoeven de Nederlandse millennials ook niet te klagen wat betreft hun financiële toekomst. Het gemiddeld vermogen van een 65-plus huishouden bedroeg begin 2017 gemiddeld €113.000.

Dus tenzij alle Baby Boomers het er nog even flink van nemen met verre reizen en luxe etentjes, is de kans groot dat dit onderzoek ook voor de Nederlandse millennials geldt.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.