Millennials twijfelen officieel aan ongeveer alles, zegt Monsterboard

Nu aan het lezen

Millennials twijfelen officieel ongeveer aan alles, zegt Monsterboard

Millennials twijfelen officieel ongeveer aan alles, zegt Monsterboard

Iedereen heeft weleens sturing nodig in het leven. Maar als het aan carrièreplatform Monsterboard ligt, kan zelfs de overgrote meerderheid van de millennials een jobcoach gebruiken.

Uit intern onderzoek blijkt dat we met z’n allen dingen in ons leven anders zouden willen doen. Toch eens naar het buitenland, misschien een carriereswitch of kortstondige romance.

Wel of niet op reis

Struikelblokken in ons prille leven zijn oeverloze twijfels en dilemma’s over toekomst, heden en verleden. Volgens het bedrijf een ‘alarmerend signaal’ voor werkgevers.

Thema’s waar we onze kop over breken zijn van relationele aard (wel of niet samenwonen, wel of niet in een langdurige relatie), huisvesting en vrije tijd.

Verlammende vrijheid

Het onderzoek van Monsterboard maakt deel uit van een merkcampagne gericht op millennials. Het carrièreplatform wil werkend Nederland, dat over een aantal jaar voor meer dan de helft uit millennials bestaat, helpen om de baan te vinden die zij verdienen.

Maar welke baan dat is, is de grote vraag. Uit een enquete via Facebook blijkt dat van de 5000 ondervraagde mensen zo’n 85 procent zich afvraagt of zij wel op hun plek zitten, zowel qua werk als privésituatie. Slechts 780 deelnemers (15%) gaven aan geen dilemma te hebben.

Geen wonder

Het is in deze tijd geen wonder dat mensen twijfels hebben, vindt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard. “De mogelijkheden die op je pad komen zijn zo enorm, dat het bijna vanzelfsprekend is je af te vragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Het gras lijkt aan de overkant altijd groener. De vraag blijft of het ook daadwerkelijk zo is.”

Volgens Zandona is het voor millennials en hun werkgevers zaak in gesprek te blijven. “Om van elkaar te weten dat er twijfels en dillema’s zijn. Dan kun je samen zoeken naar een oplossing. Want bij een tevreden millennial, die lekker is z’n vel zit, is iedereen gebaat.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.