Mis je kantoorgeluiden? Met Calm Office krijg je ze terug

Nu aan het lezen

Mis je kantoorgeluiden? Met Calm Office krijg je ze terug

Mis je kantoorgeluiden? Met Calm Office krijg je ze terug

Vrijwel heel Nederland werkt thuis, in zijn eigen kantoortje of aan de eettafel. De afgelopen weken hebben bewezen dat dat prima kan, maar bij Vance kunnen we ons ook voorstellen dat je de geluiden van je gebruikelijke werkomgeving ondertussen wel mist. Gelukkig is er Calm Office, dat die geluiden voor je simuleert.

Calm Office is een onderdeel van MyNoise: een soort online ruismachine. In je browser kun je via MyNoise geluiden maskeren die je niet wil horen. Denk aan spelende kinderen, de blaffende hond van de buren of die oorverdovende stilte waar je sinds 13 maart in zit.

MyNoise biedt hier diverse opties voor, waaronder dus Calm Office. Calm Office is er specifiek op gericht om kantoorgeluiden na te maken, zodat het iets meer aanvoelt alsof je achter je gebruikelijke bureau zit. Overigens zijn er ook apps voor iOS en Android.

Creëer je eigen atmosfeer

In de browser-app kun je aan de hand van tien gekleurde schuifbalkjes zelf instellen welke geluidscombinaties je prettig vindt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de pratende collega’s harder te zetten, en het geluid van de airco of een zoemende printer juist helemaal uit. Zo creëer je zelf de atmosfeer die bij jouw voorkeuren past.

Ook zijn er een aantal vooraf ingestelde opties, mocht je niet eindeloos met de schuifbalkjes willen spelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ‘Geeks at Work’, pauzes of de late uurtjes op de dag.

Nog een voordeel: Calm Office is geheel gratis te gebruiken. Mocht je daarentegen toch iets willen bijdragen: je kunt een donatie naar maker Stéphane Pigeon sturen als bedankje.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.