Misfit's nieuwe fitnesstracker wordt slimme afstandsbediening

Nu aan het lezen

Misfit’s Shine 2 Fitness Tracker wordt slimme afstandsbediening

Misfit’s Shine 2 Fitness Tracker wordt slimme afstandsbediening

De hardware startup genaamd Misfit is bezig met het updaten van zijn fitnesstracker ‘Shine‘. De Shine houdt, net zoals de meeste fitnesstrackers, het aantal stappen dat je zet, calorieën en je slaapritme bij. Daarnaast zit er een klein motortje in dat feedback geeft.

Fitbit leidt de Amerikaanse fitnesstracker-markt met zo’n 70%. Toch denkt de CEO Sonny Vu van Fitbit zich niet verder te kunnen onderscheiden door nieuwe sensoren toe te voegen. Volgens Sonny Vu verkopen ze nog steeds duizenden Shines, maar willen mensen meer dan alleen een fitnesstracker. Met de update maakt Misfit het daarom mogelijk om je fitnesstracker ook te gebruiken als ‘afstandsbediening’ in bijvoorbeeld huis.

De fitnesstracker maakt contact met de Misfit-app op je smartphone. Via de app is de fitnesstracker in staat om door middel van bluetooth met andere slimme apparaten (die ondersteund zijn met bluetooth) te communiceren. Via de app kun je simpele handelingen uitvoeren zoals bijvoorbeeld het aan- en uitzetten van de lampen of het afspelen van een nummer in Spotify.

De Shine 2, waarin deze functies zijn verwerkt, zal ¢100 gaan kosten. Naast de nieuwe functie als smart-device, zijn de LED-lampjes vervangen en is de Bluetooth versterkt. Hierdoor kan het apparaat nu contact leggen met slimme apparaten tot op 9 meter afstand. In 2016 hoopt het bedrijf de functies op te kunnen schalen naar bijvoorbeeld het bestellen van taxi via Uber.

Kijk hier voor meer informatie over fitnesstrackers!

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.