De mooiste kantoren van Nederland: Triggerfish! - Vance

Nu aan het lezen

De mooiste kantoren van Nederland: Triggerfish!

De mooiste kantoren van Nederland: Triggerfish!

Helpt een mooie omgeving bij het bedenken van creatieve ideeën? Zorgt een lekkere en gezellige lunch voor extra motivatie? En, hoe is het om te werken in een kantoor dat meer lijkt op een speeltuin of museum? Om de proef op de som te nemen gingen wij een kijkje nemen in de mooiste kantoren van Nederland. We geven je elke week een inkijk in deze kantoren zodat je weet hoe het voelt om er te werken. Deze week waren we te gast bij het online activatiebureau Triggerfish! in Zwolle.

Als de naam Triggerfish! niet meteen een belletje doet rinkelen is dat doodnormaal. Het bureau bestond vijf jaar geleden nog maar uit vier werknemers, waaronder onze gastheer Hans Kuit. “Vroeger zaten we nog in een klein grachtenpand in het centrum van Zwolle. Nu werken er veertien mensen bij ons en zijn we nog steeds aan het groeien, dus moesten we wel verhuizen naar een groter pand”, vertelt Hans.

triggerfish-kantoor-presentatie-tribune
Foto: Justin Livesey

Gestart op een bierviltje

“Toen we voor het eerst in het pand kwamen, was het gewoon nog een kale ruimte met een systeemplafond met vochtplekken in. We wisten eerst niet echt wat we ermee moesten aanvangen en zijn zelf wat beginnen ontwerpen. Bij ons eerste ontwerp hadden we de hele ruimte opgedeeld in verschillende kleine hokjes. Gelukkig zei een architect, die ook in dit gebouw zit ons om minder hokkerig te denken.”

“We zijn dan helemaal opnieuw begonnen en tijdens een brainstorm op café, tekende ik een lijn op mijn bierviltje en zo is ons kantoor ontstaan”, legt Hans uit. Het resultaat is een grote houten unit die in het midden van het pand staat en de ruimte verdeeld zonder hem op te delen in verschillende hokjes.

Triggerfish-kantoor-voor-verbouwingen
Zo zag het kantoor van Triggerfish! eruit voor de verbouwingen.
Triggerfish-kantoor
Dit is hoe het kantoor er vandaag uitziet, na de verbouwingen. | Foto: Justin Livesey

Brainstorm, work, pitch, play, repeat

Wat meteen opvalt is dat de ruimte ook erg logisch is ingedeeld. Zo start een opdracht vaak bij het bureau van de directie, die vlak naast de deur staat, waarna er gebrainstormd wordt aan het krijtbord.

Hierna gaat iedereen meestal aan het werk aan zijn individuele taken, waarna ze alles samengooien in een presentatie voor de klant. “Omdat we vaak presentaties moeten geven, hebben we hiervoor speciaal een soort van tribune gemaakt, die opgaat in het interieur”, verklaart Hans.

Triggerfish-kantoor-lunchtafel-directie
Foto: Justin Livesey
triggerfish-kantoor-brainstorm
Foto: Justin Livesey
Triggerfish!-kantoor-werkplaatsen
Foto: Justin Livesey
triggerfish-kantoor-presentatie-tribune
Foto: Justin Livesey

“Na een grote opdracht of presentatie kan de druk even van de ketel en is er tijd voor wat ontspanning. We komen dan vaak gezellig samen aan de lunchtafel voor een biertje, of in de ruimte die lijkt op een woonkamer”, zegt Hans. En zo is de cirkel letterlijk en figuurlijk rond en heeft elke ruimte in het kantoor een specifieke functie in het werkproces van Triggerfish!.

Triggerfish-kantoor
Foto: Justin Livesey
Triggerfish-kantoor
Foto: Justin Livesey
triggerfish-kantoor
Foto: Justin Livesey

Oude biljartfabriek

Ook buiten het kantoor van Triggerfish! zijn er mogelijkheden voor ontspanning. Het kantoor zit namelijk in een oude biljartfabriek waar nog heel wat andere bedrijven zitten, zoals het architectenbureau dat Hans en oprichter Sander heeft geholpen met de verbouwing van het pand. “Het is altijd fijn om in de gemeenschappelijke keuken een babbeltje te slaan met mensen van andere bedrijven”, vertelt Hans.

“Er zit bijvoorbeeld ook een escape room in ons gebouw, die we vorige maand met heel het team hebben getest. Heel leuk! Daarnaast is er ook één biljarttafel van de oude fabriek overgebleven. Een leuk aandenken aan de geschiedenis van het gebouw, maar vooral heel leuk ter ontspanning”, besluit Hans.

triggerfish-kantoor-presentatie-pooltafel
Foto: Justin Livesey

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.