Dit zijn 10 van de mooiste scholen van de wereld - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn 10 van de mooiste scholen van de wereld

Dit zijn 10 van de mooiste scholen van de wereld

Naar school moe(s)ten we allemaal, en meestal is het niet de meest inspirerende omgeving. Sommige scholen zijn daar echter een uitzondering op. Verspreid over de hele wereld staan de meest bijzondere scholen waar iedereen wel zou willen studeren.

1. Milton Abbey School, Engeland

Bron: Music at Grace Church NYC

Op de Milton Abbey School in Dorset kun je als een echte royal verschillende Equine and Countryside management vakken volgen, op een heus kasteel dat al sinds 933 bestaat.

2. Melbourne School of Design University, Australië

Foto door: Peter Bennetts
Foto door: Peter Bennetts

De Melbourne School of Design University in Melbourne is op zichzelf al een inspiratie bron voor haar design studenten.

3. Penleigh and Essendon Grammer School, Australië

Bron: Ceaust Construction Engineering
Bron: Ceaust Construction Engineering
penleigh_ceaust2
Bron: Ceaust Construction Engineering

In Australië vind je de Penleigh and Essendon Grammer School, waar ze hun saaie, vierkante lokalen zat waren. Ze besloten de school te verbouwen en overal curved walls te plaatsen, van binnen én van buiten.

4. Abby Mount Boarding School, Engeland

Cobhamhall
Bron: Cobhamhall

Doet deze school je ergens aan denken? Wild Child met Emma Roberts gezien misschien? Deze school werd in de film gebruikt als de Abby Mount Boarding School, waar Poppy Moore heen gestuurd wordt. Buiten een veel gebruikte film set is deze school nog gewoon in gebruik. Cobham Hall is te vinden in het Engelse Kent, en net als in Wild Child studeren hier enkel meisjes.

5. Ivy-Bound International School, Thailand

Bron: World Architecture Festival
Bron: World Architecture Festival

In Bankgok, Thailand willen ze er op de Ivy-Bound International School voor zorgen dat er cultivate individuals en dynamic leaders van hun school af komen. Ze bieden al academische programma’s aan voor peuters. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen.

6. Nanyang Technological University, Singapore

Bron: Greenroofs
Bron: Greenroofs
Bron: Greenroofs
Bron: Greenroofs

De Nanyang Technological University heeft de reputatie een van de beste wetenschappelijke universiteiten van de wereld te zijn. Daar hoort een indrukwekkend gebouw bij! Het gehele dak van de universiteit bestaat uit twee grote ‘armen’ van gras. In het midden bevinden zich fonteinen en vijvertjes, die de open plek moeten afkoelen. Het project kostte 38 miljoen dollar.

7. Toko Gakuen School of Music, Japan

Bron: Nikken Seikkei
Bron: Nikken Seikkei
Bron: Archdaily
Bron: Archdaily

Misschien niet heel warm en gezellig, maar wel heel mooi! De Toko Gakuen School of Music in Tokyo heeft vorig jaar een award gewonnen voor Best designed building for Higher Education & Research.

8. Lewus and Clark College, Oregon, Verenigde Staten

Bron: Insiders Network
Bron: Insiders Network

Studeer je graag midden in de natuur, dan ben je bij het Lewus and Clark College in Portland aan het juiste adres. Het gebouw staat midden in een bosrijke omgeving en wordt omringt door tuinen met vijvers.

9. Cornell College, Iowa

Bron: Cornell College
Bron: Cornell College

Het Cornell College in Iowa heeft een grote campus die aanvoelt als een gigantisch stadspark.

10. Boarding school, India

Bron: Rosmeinwonderland
Bron: Rosmeinwonderland

Dit bijzondere gebouw in India lijkt meer op een toeristische trekpleister dan een school, maar hier wordt toch echt les gegeven. Het is een boarding school voor jongetjes, en bestaat al sinds 1875.

Marit is een 22-jarige CMD student en fotografe. Het liefst reist ze over de hele wereld met een camera bij de hand, maar omdat dat niet altijd kan schrijft en filmt ze ook vaak fotografie tutorials of vult ze haar weekenden met fotoshoots.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.