Alexander Wang stelt eigen playlists samen voor Apple Music

Nu aan het lezen

Alexander Wang stelt eigen playlists samen voor Apple Music

Alexander Wang stelt eigen playlists samen voor Apple Music

Het bewijs dat muziek en mode heel goed samen gaan: Alexander Wang heeft zijn eigen modekanaal op Apple Music. Drie playlists genaamd ‘Chill’, ‘Hype’ en ‘Vibe’ zijn samengesteld door de mode ontwerper en beschikbaar via iTunes. Het hele jaar door zal Wang de playlists updaten.

‘Chill’ is volgens Wang voor als je thuis komt na een dag werken en wilt ontspannen. Nummers van Rihanna, Drake en Juicy J. staan in deze playlist. ‘Hype’ is voor als je zin hebt in een feestje met muziek van onder meer Diplo, M.I.A. en Lil Jon. ‘Vibe’ is een mix van ‘Chill’ en ‘Hype’ en bevat nummers die je energie geven, maar er zitten ook echte klassiekers tussen. Wang noemt het “pregame music”.

Hip-hop

De playlists laten zien dat hip-hop een favoriet genre is van de modeontwerper. Muziek vormt een grote inspiratiebron voor Wang, hij heeft zelfs heeft ooit een collectie gemaakt met The Weeknd. Maar muziek speelde ook belangrijke rol in de buurt waarin hij opgroeide: de Bay Area in San Francisco.

Artiesten zoals Toni Braxton, Whitney Houston, Faith Evans en 112 hoorde hij toen uit de speakers komen van voorbijrijdende auto’s. Het album ‘Diamond Princess’ van Trina was een van Wang’s favorieten. Dat Wang en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, mag dus duidelijk zijn.

Technologie

Tegelijkertijd is Apple’s interesse in de mode industrie ook niet onopgemerkt gebleven. Hoofddesigner Jony Ive legde eerder uit dat mode en technologie steeds meer met elkaar verweven raken door wearables, zoals de Apple Watch. Ook sponsorde Apple het Met Gala waar de samensmelting van mode en technologie centraal stond.

Lisa is 24 jaar en woont in Amsterdam. Ze deed de master New Media & Digital Culture en is onder meer geïnteresseerd in psychologie, technologie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.