Muziek en technologie komen samen bij Amsterdam Dance Event - Vance

Nu aan het lezen

Muziek en technologie komen samen bij Amsterdam Dance Event

Muziek en technologie komen samen bij Amsterdam Dance Event

Heb je er ooit bij stilgestaan hoezeer muziek jouw leven bepaalt? Je begint de ochtend met 3FM op de radio, beluistert je favoriete playlist op Spotify in de trein en gaat in het weekend los op de lekkerste danshits. Als je “Summer Jam” hoort denk je meteen weer aan die ene zomervakantie. Ook de soundtrack van Super Mario staat nog steeds in je geheugen gegrift. Muziek is onlosmakelijk met ons verbonden en je denkt er misschien niet meteen aan, maar technologie speelt hier een gigantische rol in.

ADE Tech 2017

Het is niet zonder reden dat jaarlijks alle grote DJ’s samenkomen in ons kleine landje om muziek te vieren tijdens het Amsterdam Dance Event. Vanaf vandaag is het weer zover en wordt onze hoofdstad overspoeld door duizenden mensen. Bezoekers komen uit werkelijk alle hoeken van deze wereldbol. Terwijl menig bezoeker het evenement vooral ziet als een kans om los te gaan op Martin Garrix, zien bazen uit de muziek industrie het als een kans om te innoveren.

Muziek en technologie gaan samen als appeltaart en slagroom, maar hoe wordt er op dit gebied vernieuwd? En wat betekenen ontwikkelingen op gebied van kunstmatige intelligentie voor de toekomst van muziek? Dit alles komt morgen aan bod bij de eerste editie van de ADE Tech 2017 conferentie.

Muziek in de ruimte

De organisatie van het vijfdaagse muziekfestival ging een partnerschap aan met ticketingbedrijf Paylogic. De twee partners lanceerden eerder al een vooruitstrevend e-commerce platform. Nu willen ze ook de muziekwereld inspireren met een conferentie die naar te toekomst van muziek kijkt. De technologie industrie groeit namelijk ontzettend hard en muziek kan op dat gebied uiteraard niet achter blijven.

Terwijl menig ADE bezoeker morgen nog zijn roes uitslaapt van de wilde nacht daarvoor, verzamelen toonaangevende mensen binnen de muziekwereld zich in het DeLaMar Theater. Bedrijven achter het wereldberoemde Coachella Festival, muziek app Shazam en zelfs de European Space Agency komen langs om te laten zien hoe de toekomst van muziek eruit gaat zien. Onder andere thema’s als kunstmatige intelligentie en augmented reality passeren de revue.

Ben jij benieuwd wat voor rol muziek speelt in de ruimte? En wil jij weten hoe een dienst als Spotify ons luistergedrag beïnvloedt? Houd dan morgen op donderdag 19 oktober onze site en Instagram Story in de gaten.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.