Na 12 seizoenen komt er een einde aan The Big Bang Theory

Nu aan het lezen

Na 12 seizoenen komt er een einde aan The Big Bang Theory

Na 12 seizoenen komt er een einde aan The Big Bang Theory

Niets is voor eeuwig, en ook aan je favoriete series komt uiteindelijke een einde. Dat is nu het geval bij The Big Bang Theory. In september begint het nieuwe, maar ook direct het laatste seizoen van de populaire serie. De serie kreeg uiteindelijk 12 seizoenen, waarmee het een van de langstlopende sitcoms is in Amerika. Dat meldt de BBC.

Nog één seizoen, en dan is het voor altijd voorbij. Naar verwachting stopt het twaalfde en laatste seizoen in mei. De serie begon in 2007. Sinds het zesde seizoen in 2012 is het meer dan een grote hit te noemen: jaarlijks kijken er ruim 18 miljoen mensen naar. De serie kreeg uiteindelijk 46 Emmy-nominaties, en won er 7.

In eerste instantie richtte de serie zich op de twee natuurkundigen Sheldon en Leonard, en hun wat minder slimme, maar erg mooie buurmeisje Penny. Al snel kwamen daar Raj en Howard bij, ook wetenschappers. En natuurlijk kregen ook zij een vriendinnetje: Bernadette en Amy.

Sheldon was echter de grote hit in de serie. Hij kreeg vorig jaar zelfs zijn eigen spin-off: Young Sheldon. Daarin volgen we de excentrieke wetenschapper in zijn jeugd, en ontdek je waarom hij is zoals hij is.

Het einde

Maar nu komt er dus een einde aan het verhaal. In een verklaring zeiden de productieteams en CBS, waar de serie op wordt uitgezonden, dat ze de fans “voor eeuwig dankbaar” zijn.

“Wij zijn, samen met de cast, de schrijvers en de crew, erg dankbaar voor het succes van de show, en zijn van plan om een laatste aflevering te maken die The Big Bang Theory tot een epic en creatief einde brengt.”

De grote vraag is nu: wat gaan we in dat laatste seizoen zien. Op dit moment hebben Howard en Bernadette twee kinderen, zijn Sheldon en Amy getrouwd en Penny en Leonard ook.

Wat missen we dus nog? Veel fans zeggen op Twitter nog wel een Shamy-baby te willen zien, en ook een baby van Penny en Leonard is niet ongewenst. En wie gunt Sheldon die Nobelprijs nu niet? En ook Raj gunnen we een liefdevolle vriendin, waarmee hij misschien zelfs wel trouwt. En sommige mensen vragen zelfs om een gerepareerde lift aan het eind van de serie.

 

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.