Na 14 jaar keert Big Brother terug op televisie

Nu aan het lezen

Na 14 jaar keert Big Brother terug op televisie

Na 14 jaar keert Big Brother terug op televisie

Geloof het of niet, maar het is alweer 14 jaar geleden dat Big Brother definitief van de buis verdween. Tenminste, dat dachten we. Want na al die jaren keert de serie nu weer terug op TV, zo maakte RTL dit weekend bekend. Wanneer de serie precies verschijnt, is nog onbekend.

Big Brother is wereldwijd een fenomeen. Het idee is simpel: een stel onbekende mensen laten zichzelf een paar maanden opsluiten in een huis, waar ze 24 uur per dag gevolgd worden. De van originele Nederlandse reality-serie kreeg aan het einde van 1999 een eerste seizoen en was direct een doorslaand succes. Wereldwijd volgden er spin-offs, waarvan een deel nog altijd te zien is. Maar in Nederland kwam in 2006 een eind aan de hitserie.

Tot nu dus, want na 14 jaar wordt er opnieuw aan een seizoen gewerkt. Hoe ver die ontwikkelingen precies zijn, is nog onduidelijk. We weten dus niet wanneer we Big Brother weer kunnen zien. Ook is niet bekend of de coronacrisis voor vertraging zorgt bij de opnames.

Zevende comeback

Variety weet te melden dat dit de zevende comeback is voor Big Brother in een jaar tijd. In de afgelopen 12 maanden werd het programma ook al teruggebracht in Portugal, Finland, Polen, Griekenland, Duitsland en Australië. In Italië, Spanje en de Verenigde Staten is de serie zelfs nooit van de buis geweest sinds het daar in 2000 verscheen.

Dat Big Brother nu ook terugkeert in Nederland, hoeft volgens Endemol Shine en RTL geen verrassing te zijn. “We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we Big Brother terug wilden brengen naar Nederland, het land waar het allemaal begon. Big Brother is nog altijd het meest succesvolle format wereldwijd en in de huidige context relevanter dan ooit: we leven nu in een Big Brother-gemeenschap”, aldus de twee bedrijven.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.