Nagesynchroniseerde serie Bad Banks trekt toch flink wat kijkers

Nu aan het lezen

Nagesynchroniseerde serie Bad Banks trekt toch flink wat kijkers

Nagesynchroniseerde serie Bad Banks trekt toch flink wat kijkers

Vorige week werd bekend gemaakt dat NPO een experiment ging starten met het nasynchroniseren van een Duitse serie. Hoewel de meeste films en series in Nederland gewoon ondertiteld worden, werd het voor de NPO tijd voor iets nieuws. Zelf hadden ze veel vertrouwen erin, maar er kwam een hoop kritiek op.

Uit de cijfers blijkt dat NPO het goed had, want de serie Bad Banks trok gisteravond toch zo’n 50.000 kijkers. Daarmee staat de serie op de 16e plek in de Top 25 van de best bekeken programma’s van dinsdag.

Succes

De directeur van NPO liet eerder al weten dat het nasynchroniseren van buitenlandse series een experiment was. Bij succes, gaat de NPO dit vaker doen. Zelf wil de NPO nog geen uitspraak doen over de kijkcijfers na één aflevering.

Omdat Twitteraars slechts zelden een blad voor de mond nemen, was dit tijdens de uitzending van de serie natuurlijk ook het geval. En dus waren er scherpe reacties te zien op Twitter. Een woordvoerder laat daarop weten dat alle reacties worden meegenomen in hun evaluatie.

Benieuwd hoe die nasynchronisatie er dan uitziet? Oordeel zelf:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.