Nederlands bedrijf brengt vegetarische zalm van soja op de markt - Vance

Nu aan het lezen

Nederlands bedrijf brengt vegetarische zalm van soja op de markt

Nederlands bedrijf brengt vegetarische zalm van soja op de markt

Eet je vegetarisch of veganistisch, maar mis je zo nu en dan toch de smaak van een lekker stukje zalm? Goed nieuws, want SoFish maakte een ‘zalm’ van sojabonen. Het lijkt op een echte zalmfilet en is, zoals ze zelf zeggen, geschikt voor flexitariërs, klimatariërs, vegetariërs en veganisten.

Het bedrijf kwam vorig jaar al met een visvervanger op de markt met de eerste plantaardige visburger. Het bleek een groot succes te zijn en dus leek het voor SoFish tijd voor de volgende stap: een stukje zalm, waar geen vis aan te pas is gekomen. Het is gemaakt van uitsluitend biologische, non-gmo sojabonen. Deze zitten vol eiwitten, vezels, vitamine B12 en ijzer. En juist dat maakt het zo interessant voor iedereen die geen vis of vlees eet.

Geen dierenleed

Aan deze zalmmoot is geen dierenleed aan te pas gekomen, een prettig idee voor de vegetariërs. Daarnaast is het op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo kan het verwerkt worden in een pasta, salade, of lekker bij de asperges.

Isabel Boerdam, bekend van de Nationale Week Zonder Vlees, mocht de zalm al proeven. Zij vertelt: “Ik vind het een heel gaaf product. Echt een nieuwe innovatie van de vegetarische revolutie. In mijn beleving heeft de zalmfilet echt de ‘chewy’ smaak van zalm, met de kleine vezeltjes.”

Of de viseters ook zo enthousiast zijn over de zalm, is natuurlijk nog maar de vraag. Vanaf vandaag ligt deze in de winkel, dus probeer het vooral zelf even uit.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.