Netflix beëindigt House of Cards na beschuldiging seksuele intimidatie Kevin Spacey - Vance

Nu aan het lezen

Netflix beëindigt House of Cards na beschuldiging seksuele intimidatie Kevin Spacey

Netflix beëindigt House of Cards na beschuldiging seksuele intimidatie Kevin Spacey

Op dit moment wordt het zesde seizoen van House of Cards opgenomen en dit zal meteen de laatste zijn. Netflix maakt bekend dat de dienst stopt met de serie over politieke spelletjes en intriges in het Witte Huis, met Kevin Spacey in de hoofdrol. Het nieuws werd bekendgemaakt nadat Spacey werd beschuldigd van het seksueel intimideren van een minderjarige.

Anthony Rapp

Buzzfeed publiceerde gisteren een interview met Star Trek: Discovery acteur Anthony Rapp. De acteur heeft een openhartig gesprek over een voorval met Kevin Spacey in 1986, toen Rapp zelf nog maar 14 jaar oud was. Hij vertelt dat Spacey hem uitnodigde voor een feestje bij hem thuis en toenadering zocht toen de andere gasten waren vertrokken. De acteur, nu 46 jaar oud, legt uit dat hij in Spaceys slaapkamer werd opgepakt, werd neergelegd op een bed en dat Spacey hem vervolgens op seksuele wijze benaderde.

Het is geen toeval dat Rapp zijn verhaal doet na de openbaring van het Weinstein schandaal met de vele #MeToo verhalen als gevolg. Rapp vertelt dat de verhalen van andere slachtoffers hem moed hebben gegeven. “Ik wil een ander licht werpen op het gedrag dat al jarenlang wordt toegelaten, omdat mensen, mijzelf incluis, stil zijn… Ik ben wakker geschud door het moment waarin wij leven, en ik ben hoopvol dat dit verschil kan maken.”

Uit de kast

Na de publicatie van het interview treedt Kevin Spacey himself al snel naar buiten om zijn zegje te doen. In een uitgebreid bericht op Twitter vertelt hij dat hij zich het voorval van meer dan 30 jaar geleden niet kan herinneren. Wel doet hij een bijzondere onthulling, hij komt namelijk uit de kast over zijn eigen homoseksualiteit – oh damn. In zijn tweet biedt hij zijn excuses aan en zegt hij zich genoodzaakt te voelen eerlijk te zijn over zijn eigen seksualiteit.

“Zoals mijn naasten weten, heb ik relaties gehad met zowel mannen als vrouwen. Ik heb in mijn leven liefde gevoeld voor en romantische relaties gehad met mannen, en ik kies er nu voor om door het leven te gaan als een homoseksuele man.”

House of Cards

Netflix kwam al binnen 24 uur na de reactie van Spacey met het nieuws naar buiten dat House of Cards wordt stopgezet. Een woordvoerder van de streamingdienst bevestigt bij the Guardian dat het besluit om de serie af te lasten al maanden geleden was gemaakt, en niet een reactie is op de beschuldigingen rondom Spacey.

Het stopzetten van House of Cards zal hoe dan ook veel trouwe fans betreuren die al sinds 2013 de schandalen en politieke perikelen van personages Frank (Spacey) en Claire (Robin Wright) volgen. De serie zette Netflix op de kaart en werd voor maar liefst 33 Emmys en acht Golden Globe awards genomineerd. Gelukkig duurt het nog even voordat de serie echt ophoudt. Seizoen zes wordt namelijk pas in 2018 uitgezonden.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.