Netflix bemachtigt de rechten voor The Chronicles of Narnia

Nu aan het lezen

Netflix bemachtigt de rechten voor The Chronicles of Narnia

Netflix bemachtigt de rechten voor The Chronicles of Narnia

Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden dat we naar de bioscopen trokken om The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe te bekijken. En de boeken van de serie, geschreven door C.S. Lewis, zijn nog veel ouder. Maar nu kunnen we ons opnieuw in deze bijzondere wereld onderdompelen. Netflix gaat namelijk nieuwe films en series maken.

Netflix heeft de rechten in handen gekregen voor de serie en gaat niet alleen films, maar dus ook series maken. Dat werd op Facebook bekendgemaakt. Daarmee is het de eerste keer dat één bedrijf de rechten voor alle zeven boeken in handen heeft gekregen.

Populaire serie

De boeken over Narnia zijn immens populair. Wereldwijd zijn ze ruim 100 miljoen keer verkocht en vertaald in maar liefst 47 talen. In de loop der jaren zijn er films, radioprogramma’s en series over gemaakt.

“De geliefde Chronicles of Narnia-verhalen van C.S. Lewis hebben impact gemaakt op generaties aan lezers over de gehele wereld”, aldus Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix. “Families zijn verliefd geworden op karakters als Aslan en de gehele wereld van Narnia, en we zijn enthousiast over hun nieuwe thuis.”

De nieuwe producties worden geproduceerd door Mark Gordon van Entertainment One, Douglas Gresham en Vincent Sieber. Wanneer ze verschijnen, is nog onbekend.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.