Netflix doet ook Sense8 de das om na twee seizoenen - Vance

Nu aan het lezen

Netflix doet ook Sense8 de das om na twee seizoenen

Netflix doet ook Sense8 de das om na twee seizoenen

Deze week zijn veel trouwe Netflix kijkers zoals ik in rouw. Vorige week maakte het bedrijf al bekend dat ze na twee seizoenen stopten met musical-serie The Get Down. Nu blijkt dat ze ook stoppen met science fiction serie Sense8, waarvan het vorige seizoen werd opgenomen in Amsterdam.

En dat na een cliffhanger die je hart sneller doet bonken. Helaas zullen we er nooit achter komen wat het vervolg is op de laatste aflevering van Sense8.

Weinig kijkers

Wat moet je nu met al die zogenaamd vrije tijd? Heerlijk bingen op de avonturen van de telepathische cluster van Sense8 zit er helaas niet meer in.

Niet iedereen kon de zintuigelijk verbonden verhaallijnen waarderen. Netflix heeft de serie af moeten kappen wegens een gebrek aan kijkers – telden de trouwe kijkers maar voor twee.

Niet alleen het gebrek aan kijkers heeft de Sense8 serie de das om gedaan, ook het budget liep behoorlijk uit de hand. Zo kostte het eerste seizoen een kleine 120 miljoen dollar, en werd er per aflevering in het tweede seizoen 9 miljoen neergeteld. Ter vergelijking – dat is zelfs meer dan wat HBO-serie Game of Thrones in het begin per aflevering uitgaf.

Maar wat nu?

Voor veel Sense8 fans komt de annulering niet als een totale verassing. Er werd al lang gespeculeerd over het gebrek aan een aankondiging van een derde seizoen. Het lijkt erop dat Netflix door zijn grote uitgave patroon toch ook afscheid moet nemen van een paar mooi producties.

Dit betekent niet dat we een paar dagen weg moeten kwijnen in misère – mag wel hoor. Netflix probeert het verlies goed te maken met een paar nieuwe seizoenen van hun original series. Orange is the New Black komt over een week met een vijfde seizoen op de Netflix-buis, en ook Orphan Black keert terug met een vervolg op het onverwachte einde van seizoen 4.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.