Netflix kijkactiviteit bekijken en onderdelen verwijderen

Nu aan het lezen

Zo kun je precies zien wat je wanneer keek op Netflix

Zo kun je precies zien wat je wanneer keek op Netflix

Twee seizoen House of Cards. Eén seizoen Twin Peaks. Twee seizoenen White Collar. Eén seizoen Jessica Jones. Drie seizoenen Luther. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb het allemaal gekeken via Netflix. De dienst bewaart de complete historie van je Netflix kijkactiviteit om je aanbevelingen te kunnen doen voor andere series en films. Maar wist je dat je je kijkhistorie ook zelf in kunt zien? Je kunt zelfs precies wat je op welke dag hebt gekeken!

Ik gebruik Neflix zelf inmiddels bijna drie jaar (op 10 september 2013 keek ik voor het eerst iets via de dienst, heb ik zojuist ontdekt) en het is dan ook best interessant om eens door de lange lijst van mijn kijkgedrag te scrollen. Als je via je webbrowser inlogt vervolgens klikt op ‘Mijn account’ en dan op ‘Kijkactiviteit‘ dan kom je terecht op de pagina waar je precies ziet wat je wanneer hebt gekeken. Daarnaast kun je ook zien welke series en films je hebt beoordeeld en met hoeveel sterren.

Mocht je nou iets in je Netflix Kijkactiviteit vinden waarvan je liever niet hebt de dienst het meeneemt in zijn algoritmes – of waarvan je überhaupt niet wilt dat ooit iemand ontdekt dat je het hebt gekeken – dan kun je die verwijderen uit de lijst. Als je één aflevering van een serie verwijdert, kun je eventueel daarna met één klik alle afleveringen verwijderen.

Netflix Kijkactiviteit

Het is bij Netflix overigens niet mogelijk om via een privé-modus een serie of film te kijken, zonder dat dit wordt bijgehouden. In het verleden heeft Netflix wel nagedacht over een privacy-modus, maar die is er uiteindelijk niet gekomen. Je zult die Pokémon-afleveringen die je de afgelopen weken hebt gekeken dus echt even handmatig moeten verwijderen…

YouTube

Overigens is Netflix niet de enige dienst die je kijkgedrag netjes voor je bewaart. Ook YouTube houdt je historie bij, inclusief alle zoekopdrachten die je invulde op de site. Je vindt dat links in het menu onder ‘geschiedenis’. Hier kun je ook je geschiedenis wissen of het bijhouden hiervan stopzetten.

 

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.