Filmen tijdens de lockdown: Netflix komt met serie 'Homemade' films

Nu aan het lezen

Filmen tijdens de lockdown: Netflix komt met serie ‘Homemade’ films

Filmen tijdens de lockdown: Netflix komt met serie ‘Homemade’ films

Iedereen ervaart de lockdown op zijn eigen manier. De een kan zijn creativiteit kwijt in allerhande hobby’s, de ander geniet van het feit dat er niet zoveel gedaan hoeft te worden en dat FOMO praktisch verdwenen is. Terwijl een derde de tijd vindt om zijn creativiteit in een compleet nieuw project te steken. Dat laatste gebeurde bij een aantal filmmakers die zeker niet hebben stilgezeten tijdens de lockdown.

Homemade

Deze filmmakers hebben een serie korte films gemaakt – 17 in totaal – die een geweldig beeld geven van de lockdown van over de hele wereld. Deze serie films met de passende naam Homemade is vanaf vandaag, 30 juni, te zien op Netflix. Het is een project van regisseur Pablo Larraín, waar verschillende filmmakers aan hebben meegewerkt. Onder andere Kristen Stewart en Maggie Gyllenhaal.

Larraín is een Chileens filmregisseur die onder andere de film Jackie regisseerde en de maker van de film Spencer, een nieuwe film over prinses Diana. Hierin zal Kirsten Stewart de hoofdrol vertalen. De actrice heeft voor het Homemade-project zelf ook de rol van regisseur aangenomen. Zo regisseerde ze de korte films van onder andere Maggie Gyllenhaal, Paolo Sorrentino (The New Pope), Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), Nadine Labaki (Capernaum) en Sebastian Lelio (A Fantastic Woman).

Lockdown

Tijdens de lockdown zijn de korte films gemaakt met de producten die de makers op dat moment voor handen hadden. De films variëren van intieme dagboeken van het dagelijkse leven tot fictieve verhalen in verschillende genres. In totaal geven de films een mooi beeld van hoe de lockdown er over de hele wereld uitziet.

Het is een bijzonder project dat ook nog eens zijn steentje bijdraagt. Zo wordt er vanuit het project een donatie gedaan aan het Hardship Fund van Netflix, dat non-profits steunt die hulp bieden aan cast en crew die door de coronacrisis zonder werk zitten.

Benieuwd geworden naar de 17 korte films? Zie hieronder de trailer:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.