Netflix maakt flinke groei: wereldwijd bijna 150 miljoen abonnees - Vance

Nu aan het lezen

Netflix maakt flinke groei: wereldwijd bijna 150 miljoen abonnees

Netflix maakt flinke groei: wereldwijd bijna 150 miljoen abonnees

Er is bijna niemand meer die géén Netflix account heeft. Vrijwel elke populaire serie die hierop te vinden is, kan door praktisch iedereen bekeken worden. Heb je zelf geen account, dan is de kans groot dat je er wel eentje deelt. Dat Netflix behoorlijk populair is, blijkt ook wel uit de cijfers.

Bijna 150 miljoen mensen wereldwijd hebben een betaald abonnement bij de streamingsdienst. Het afgelopen kwartaal kwamen er bijna 10 miljoen abonnees bij. Dat is de grootste groei in de geschiedenis van het bedrijf.

Nieuwe series en films

Er zijn al aardig wat nieuwe series en films verschenen op het platform, en dat zullen er de komende maanden alleen nog maar meer worden. In de afgelopen maanden was The Umbrella Academy erg populair, net als de films Bird Box met Sandra Bullock en Triple Frontier met onder andere Ben Affleck.

Maar ook de komende maanden zullen er nog een hoop nieuwe films en series verschijnen. Een nieuws seizoen van Orange Is The New Black zit eraan te komen, net als Stranger Things, 13 Reasons Why, The Crown en La Casa de Papel.

Concurrentie

Inmiddels is Netflix lang niet meer de enige streamingsdienst. De concurrentie wordt steeds groter nu ook Apple en Disney een eigen platform voor videostreaming zullen beginnen. Toch is dat geen probleem voor Netflix, laat het bedrijf in een brief aan de aandeelhouders weten.

“We verwachten niet dat deze nieuwe partijen een effect zullen hebben op onze groei”, wordt daarin vermeld. “We geloven dat er veel behoefte is aan het kijken van een goede tv-serie en films. En Netflix bediend slechts een klein deel van deze doelgroep.”

Of de concurrerende bedrijven daadwerkelijk effect hebben op de groei van Netflix, is nog even afwachten. Dit zal pas na het vierde kwartaal te zien zijn in de cijfers. Apple zal naar verwachting namelijk in de herfst lanceren en Disney in november.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.