Netflix stuurt epische brief naar onbevoegde 'Stranger Things' kroeg - Vance

Nu aan het lezen

Netflix stuurt epische brief naar onbevoegde ‘Stranger Things’ kroeg

Netflix stuurt epische brief naar onbevoegde ‘Stranger Things’ kroeg

De hype rondom Netflix serie Stranger Things is sinds het eerste seizoen vorig jaar gigantisch. De serie komt dit najaar terug met een tweede seizoen en daar maken sommige mensen al te graag gebruik van. Twee enthousiaste kroegeigenaren openden zelfs volledig in thema een kroeg in Chicago met de naam “The UpsideDown.”

Geen toestemming

Je vindt elementen van de serie terug in alle hoeken en gaten van de kroeg. Het bord ‘Welcome to Hawkins’ siert de ingang en je kunt er zelfs een ‘eggo’ cocktail bestellen, vernoemd naar de favoriete snack van Eleven. Helaas is niet alleen het thema van de kroeg duister maar ook de realiteit: de eigenaren hadden Netflix nooit om toestemming gevraagd. En ja, dat is best wel een probleem als werkelijk álles in je kroeg de auteursrechten van de makers van Stranger Things schendt.

Zoals we gewend zijn van Netflix is de dienst ten alle tijden cool, calm and collected. Zo ook toen de streamingdienst achter het bestaan van de ‘Stranger Things’ kroeg kwam nadat het behoorlijk wat publiek had aangetrokken.

Waarschuwing

Niet alleen de marketing van Netflix is origineel en creatief, ook hun waarschuwingsbrieven zijn een meesterwerk op zich. Zij beginnen de brief aan kroegeigenaren Danny en Doug met de zin “Mijn walkie talkie is stuk dus ik moest in plaats daarvan deze brief schrijven.”

In de brief vertelt het bedrijf dat ze gehoord hadden van de lancering van de pop-up kroeg. Ze verzoeken de eigenaren in gepaste Stranger Things stijl de kroeg na september te sluiten en hen in het vervolg om toestemming te vragen. Hierbij beloven ze niet a la Dr. Brenner kwaadaardige experimenten los te laten op de bar, maar het gewoon bij een waarschuwing te houden. Daar kan menig bedrijf een voorbeeld aan nemen. Lees hier de brief:

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.