Netflix vertelt welke 20 series het allersnelst worden gebinged

Nu aan het lezen

Netflix vertelt welke 20 series het allersnelst worden gebinged

Netflix vertelt welke 20 series het allersnelst worden gebinged

Netflix is bekend vanwege zijn bingewaardige series. Hell: het heeft er persoonlijk voor gezorgd dat we op grote schaal en op elk zelfgekozen tijdstip series naar binnenwerken alsof het gaat om een groot glas gekoeld water in de sahara.

Waar Netflix niet om bekend staat, is de ruimhartigheid waarmee het statistieken deelt over de streamingsdienst en kijkcijferaantallen. Een zeldzame verklaring van het bedrijf laat een obsessie zien met nostalgie en snelheid. We kijken steeds vaker een serie in rap tempo weg. Sneller dan bingen heet dit binge-racing.

Binge-racen

Het zegt nog steeds niets over het totaal aantal abonnees, maar het vertelt wel welke series het snelst worden bekeken door kijkers in de VS, aldus Netflix dat volgend jaar tachtig nieuwe Netflix-original films wil uitbrengen.

Allereerst de terminologie: de verklaring gaat over bingers (binge-racers) die een gehele serie wegkijken binnen 24 uur na zijn verschijning. Dat zijn niet alleen journalisten die voor dag en dauw een stuk tikken over die nieuwe release – er zijn in totaal zo’n 8.4 miljoen mensen die hun serie op deze manier bekijken.

Kijkgewoonten

De meeste hiervan wonen in Canada en het aantal is groeiend, aldus meerdere bronnen. Binge-racing is daarmee een nieuwe trend in het rijtje ‘bijzondere kijkersgewoonten’.

Gilmore Girls: A year in the life (Foto: Netflix)

Hoewel Netflix benadrukt dat de snelheid waarmee eens serie wordt geconsumeerd niets tot weinig zegt over de algehele kijkcijfers, heeft het toch een lijst opgesteld met de 20 meest binge-waardige series. Herken jij ze?

1. Gilmore Girls: A Year in the Life

2. Fuller House

3. The Ranch

4. Marvel’s The Defenders

5. The Seven Deadly Sins

6. Trailer Park Boys

7. Santa Clarita Diet

8. F is for Family

9. Orange is the New Black

10. Stranger Things

Stranger Things (Foto: Netflix)

11. Friends from College

12. Grace and Frankie

13. Wet Hot American Summer

Wet Hot American Summer (Foto: Netflix)

14. Atypical

15. Unbreakable Kimmy Schmidt

16. House of Cards

17. Master of None

18. Luther

19. GLOW

20. Arrested Development

Nostalgisch gezinsleven

Wat blijkt uit deze lijst zijn een paar dingen: populaire, controversiële series komen er niet in voor (Hallo, Dear White People) en Netflix-diehards houden ervan als niets verandert. Kijk naar Gilmore Girls, Wet Hot American Summer en Fuller House, een vervolg op Full House dat liep van 1987 tot 1995.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.