New York is de beste stad voor vrouwelijke ondernemers

Nu aan het lezen

Waarom New York de beste stad is voor vrouwelijke ondernemers

Waarom New York de beste stad is voor vrouwelijke ondernemers

Als je ondernemend bent en het ver wil schoppen, moet je naar Silicon Valley. Tenminste, dat is wat veel mensen zeggen. En voor mannen kan dit wel zo zijn, maar voor vrouwen schijnt dit niet de beste plek te zijn om je ondernemerschap te tonen.

New York it is. Dat blijkt uit onderzoek naar de beste steden voor vrouwelijke ondernemers van Dell. Het onderzoek heeft een lijst gemaakt met de 25 beste steden qua mogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers. “We kijken naar vrouwen die van een omzet van 1 miljoen naar 30 miljoen kunnen groeien”, zegt Elizabeth Gore, entrepreneur in residence bij Dell, tegen Inc..

Dell was al begonnen met een onderzoek naar de beste 50 steden als het gaat om het vermogen om mee te gaan in het veranderende economische landschap. Deze steden lopen al voor op talent, infrastructuur en de business omgeving. Hieruit heeft Dell de helft genomen en gekeken naar waar het ondernemerschap van vrouwen naar een hoger niveau getild konden worden.

Top 10 steden voor vrouwelijke entrepreneurs

  1. New York
  2. Bay Area (San Francisco)
  3. Londen
  4. Stockholm
  5. Singapore
  6. Toronto
  7. Washington
  8. Sydney
  9. Paris
  10. Seattle

Dell keek naar 70 variabelen om de steden te beoordelen. Sommige waren relevant voor zowel mannen als vrouwen (snelheid van het internet en de kosten daarvan), anderen alleen relevant voor vrouwen. Bijvoorbeeld de kans op betaald zwangerschapsverlof, het aantal bedrijven met vrouwelijke founders en  hoeveel media-aandacht er naar vrouwelijke ondernemers gaat. De uitkomsten werden onderverdeeld in de categorieën: cultuur, kapitaal, tech, talent en markten.

“Toegang tot kapitaal is nummer 1 moeilijkheid onder ondernemers, zonder twijfel”, zegt Gore. De steden die hier het hoogste op scoorden waren New York, Bay Area en Londen.

Right-to-work

Een paar andere steden lieten ook een aantal sterktes zien. Toronto scoorde het hoogst op cultuur. Gore denkt dat dat voor een deel komt door de right-to-work wetten, waardoor vrouwen terug kunnen keren naar hun baan nadat ze een kind hebben gekregen. Stockholm deed het het best in tech, gevolgd door Beijing en Singapore. Bay Area scoorde het hoogst op talent, gevolgd door München.

Duidelijk is dat Europa nog heel wat kan verbeteren in de mogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers, en Nederland vooral.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.